+34 96 386 41 15

PUV - Publicacions Universitat València

Segell de Qualitat

Publicacions de la Universitat de València ha acreditat la qualitat acadèmica de quatre de les seues col·leccions:


El segell de Qualitat en Edició Acadèmica-Academic Publishing Quality (CEA-APQ) és una distinció que en la pràctica implica un reconeixement de la seua qualitat científica i editorial en haver superat favorablement els requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi que aquest exigeix. Aquestes col·leccions han superat amb èxit el procés d’avaluació i mantindran el segell i, per tant, el reconeixement de la seua qualitat científica i editorial per un període de cinc anys des de la resolució definitiva de la convocatòria, realitzada el 6 de juliol de 2018.

El segell de Qualitat en Edició Acadèmica- Academic Publishing Quality (CEA-APQ) és una iniciativa pionera a Europa. Promogut per la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l’Organisme Autònom Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), va nàixer amb l’objectiu de reconéixer les millors pràctiques dins de l’edició universitària espanyola i convertir-se en un signe distintiu que, tant les agències d’avaluació de l’activitat investigadora com la comunitat acadèmica i científica, pogueren identificar fàcilment. Pretén igualment ser una via per a promoure i estimular la qualitat en l’edició acadèmica.

Els objectius de reconeixement per part de les agències d’avaluació de l’activitat investigadora han sigut aconseguits després de la seua primera convocatòria realitzada l’any passat, ja que el segell ha sigut reconegut com a indici de qualitat de les publicacions per a l’avaluació dels mèrits de l’activitat investigadora en els criteris 2017 d’avaluació d’ANECA per al programa ACADÈMIA, d’aplicació des del 17 de novembre 2017, i en l’última edició dels criteris d’avaluació de la Comissió Nacional Avaluadora de l’Activitat Investigadora, publicats l’1 de desembre 2017.

Notícies