Qualitat editorial

Segell PUV

Les edicions amb segell PUV volen regir-se segons els màxims estàndards de qualitat exigits per a les edicions universitàries. Per a això hem creat una menció pròpia de qualitat que acompanya a totes les publicacions que han passat una avaluació cega per parells prèviament a la seua publicació. Aquest segell i el logotip del Segell PUV acompanyen als crèdits d’aquestes publicacions.

Segell CEA/APQ

Quatre col·leccions de PUV tenen el Segell de Qualitat en Edició Acadèmica/Academic Publishing Quality (CEA/APQ), promogut per la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). Es tracta de les col·leccions Aldea Global (2017), Desarrollo Territorial (2017), Història (2018) i Història i Memòria del Franquisme (2018). El Segell CEA/APQ està reconegut com a indici de qualitat de les publicacions en l’avaluació dels mèrits de l’activitat investigadora.

Indicadores SPI

En SPI (Scholarly Publishers Indicators in Humanities and Social Sciencies), en 2018, la Universitat de Valencia s’ha posicionat en el lloc 17 en el rànquing de Prestigi de les editorials espanyoles, segons els experts. En els resultats per matèries, la Universitat de València està entre les primeres en l’àrea de Geografia, en Lingüística, Literatura i Filologia, en Història, en Arqueologia i Prehistòria, i en Economia. l SPI també ofereix el grau d’especialització de les editorials, en funció del nombre total de títols publicats per disciplines (font DILVE, març 2016).

Valoració ie-CSIC

En el llistat ie-CSIC publicat al novembre de 2018, i en el qual s’atorga valor (alt, mitjà o baix) a més de 6.681 editorials, l’editorial de la Universitat de València (PUV) obté un valor ALT.

Book Citation Index

Publicacions de la Universitat de València ha sigut inclosa amb els seus llibres i monografies en el Book Citation Index (BCI) desenvolupat per Thomson-Reuters. Les editorials incloses en BCI es qualifiquen amb uns criteris de gran valor i excel·lència acadèmics. En aquesta base de dades es recullen llibres i monografies dirigits a la comunitat universitària, així com a un públic científic d’alt nivell. Amb la seua inclusió en el BCI, Publicacions de la Universitat de València reforça el seu paper com a editorial universitària, científica i acadèmica en l’àmbit nacional i internacional.

Premis

Publicacions de la Universitat de València ha rebut diversos premis nacionals d’edició universitària.