Exploraciones por el planeta Comida

Pere Puigdomènech Rosell

Col·lecció: Sin Fronteras, 33

ISBN: 978-84-9134-776-7

Matèria: ciències

Idioma: castellà

Coeditor: Càtedra de Divulgació de la Ciència

Any ed.: 2021

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 23,5 cm

Pàgines: 202

19,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Menjar és una de les nostres ocupacions principals; de fet, li dediquem un temps cada dia. Tenim a l’abast la quantitat i varietat d’aliments més gran de la història i, a més, el menjar s’ha convertit en una font de plaer; de fet, en molts llocs és una pràctica artística refinada. Tanmateix, també és un problema: per exemple, l’excés provoca “epidèmies” de sobrepès i, al mateix temps, hi ha centenars de milions de persones al món que no poden accedir a la quantitat d’aliments necessària per a sobreviure dignament. Així, el mon del menjar s’ha convertit en un planeta complex amb multitud de viaranys. Aquesta obra és una guia per a explorar-lo, tal com feien els viatgers de temps llegendaris. A la tornada de la travessia, disposarem de millors criteris per a optar per una alimentació saludable i respectuosa amb el nostre entorn.

Índex

Índex

Introducción

1. Materia y energía

2. La fotosíntesis

3. Los animales somos tubos digestivos que se mueven

4. La alimentación ha hecho a la especie humana

5. E el hambre y el gusto

6. La digestión

7. Una especie omnívora

8. Una especie curiosa

9. Campesinos y ganaderos

10. La ruta de las especias

11. La cocina

12. La agricultura moderna

13. Las plantas que comemos actualmente

14. La ganadería y la pesca

15. El comercio de los alimentos

16. Alimentar, una industria potente

17. La gastronomía, una forma de cultura

18. No somos iguales ante la comida

19. Comer puede ser un ejercicio de riesgo

20. Los genomas de lo que comemos

21. Nuevas agriculturas. Nuevos alimentos

22. La alimentación y los cambios globales

23. Las paradojas de nuestro tiempo

24. El futuro de la comida. Criterios y tensiones

25. El futuro de la comida. Reflexiones finales

Lecturas recomendadas

Índice analítico

Citació

Puigdoménech Rosell, P. [Pere] (2021). Exploraciones por el planeta Comida. Universitat de València.

Puigdoménech Rosell, Pere. Exploraciones por el planeta Comida. Universitat de València, 2021.

PUIGDOMÉNECH ROSELL, Pere. Exploraciones por el planeta Comida. Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 978-84-9134-776-7.

Puigdoménech Rosell, Pere. Exploraciones por el planeta Comida. Valencia: Universitat de València; 2021. 202 p.

Copiar al portapapeles