Product Documents

Capbreu de la Confraria d'Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII)

M.ª Adela García-Menacho Osset, M.ª Milagros Cárcel Ortí, eds.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 65

ISBN: 978-84-9134-214-4

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 488

30,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El present treball s’acompanya d’un breu recorregut per l’organització, funcionament i activitats de la Confraria d’Òrfenes a Maridar des de la seua fundació en 1293 fins a la segona meitat del segle XX en què va cessar la seua activitat. Durant aquests segles, la confraria, que no tenia una seu fixa, va arribar a una certa estabilitat després de la seua ubicació en l’Hospital General des de 1517 fins a la seua eixida en 1760. La documentació conservada fins a mitjan segle XVI ens ha permès conèixer amb detall els ingressos econòmics i les despeses de la confraria. La seua evolució després de la seua eixida de l’Hospital General queda més incompleta per la pèrdua de documentació. Ací es presenta un breu resum sobre la confecció, el contingut del Capbreu i la seua descripció codicològica. S’inclouen les 10 regestes dels documents copiats en el Capbreu i es dóna pas a la seua edició íntegra seguint l’orde intern del mateix. Uns índexs onomàstic i toponímic permeten i faciliten la seua consulta.

Citació

Cárcel Ortí, M. M. [Mª Milagros] & García-Menacho Osset, M. A. [Mª Adela ] (eds.) (2017). Capbreu de la Confraria d'Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII). Universitat de València.

Cárcel Ortí, Mª Milagros y García-Menacho Osset, Mª Adela (eds.). Capbreu de la Confraria d'Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII). Universitat de València, 2017.

CÁRCEL ORTÍ, Mª Milagros y GARCÍA-MENACHO OSSET, Mª Adela (eds.). Capbreu de la Confraria d'Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII). Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-214-4.

Cárcel Ortí, Mª Milagros y García-Menacho Osset, Mª Adela (eds.). Capbreu de la Confraria d'Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII). Valencia: Universitat de València; 2017. 488 p.

Copiar al portapapeles