Product Documents

Biografies mèdiques, sanitat municipal, educació sanitària i epidèmies en la Ribera del Xúquer durant el segle XX

Carmel Ferragud Domingo, ed.

ISBN: 978-84-9134-231-1

Matèria: medicina

Idioma: català

Coeditor: Ajuntament d'Albalat de la Ribera

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23,5 cm

Pàgines: 186

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La Ribera del Xúquer ha rebut molta atenció per banda dels historiadors des de fa molt de temps. Reunions científiques locals i comarcals, monografies, revistes d’història i de cultura, butlletins municipals o llibrets de falla, han possibilitat el conreu de molt diverses temàtiques al voltant de l’escenari que vertebra el Xúquer. Treballs que fins i tot han permès la publicació d’una monumental història de la comarca. Tanmateix, aspectes tan importants en la història de la humanitat com són la salut i la malaltia, la medicina i la salut pública, no han rebut l’atenció que mereixen. Aquest volum pretén ser una aportació en aquest sentit. Oferim deu treballs, alguns signats per especialistes en la matèria amb reconegut prestigi internacional, i d’altres per historiadors que han fet també les seues aportacions al tema.

Biografía

Carmel Ferragud Domingo  és professor d’Història de la Ciència i membre de l’Institut Interuniversitari López Piñero (Universitat de València). Les seues línies d’investigació s’han centrat en la pràctica de la medicina i l’albeiteria, així com en l’estudi sociològic dels practicants de la medicina a partir de prosopografies. Entre les seues publicacions destaquen ‘Medicina i promoció social a la baixa edat mitjana’ (CSIC, 2005), ‘La cura dels animals: menescals i menescalia a la València medieval’ (Afers, 2009) i ‘L’hospital, la dona i el capellà: Sant Andreu de Mallorca (1230-1445)’ (Afers, 2022).

Citació

Ferragud Domingo, C. [Carmel] (2018). Biografies mèdiques, sanitat municipal, educació sanitària i epidèmies en la Ribera del Xúquer durant el segle XX. Universitat de València.

Ferragud Domingo, Carmel. Biografies mèdiques, sanitat municipal, educació sanitària i epidèmies en la Ribera del Xúquer durant el segle XX. Universitat de València, 2018.

FERRAGUD DOMINGO, Carmel. Biografies mèdiques, sanitat municipal, educació sanitària i epidèmies en la Ribera del Xúquer durant el segle XX. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-231-1.

Ferragud Domingo, Carmel. Biografies mèdiques, sanitat municipal, educació sanitària i epidèmies en la Ribera del Xúquer durant el segle XX. Valencia: Universitat de València; 2018. 186 p.

Copiar al portapapeles