Theodor W. Adorno

Uno de los últimos genios

Detlev Claussen

Col·lecció: Biografías, 7

ISBN: 978-84-370-6172-6

Matèria: filosofia

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2005

Enquadernació: cartoné

Format: 16,5 x 24,5 cm.

Pàgines: 450 pp.

32,00 €

Sinopsi

Detalles

Theodor W. Adorno, una de les figures més destacades de l'efímer segle XX, un dels últims exponents de l'individu burgès, un dels últims genis: des de la seua infància en les acaballes del segle XIX, els seus anys escolars durant la Primera Guerra Mundial, la seua formació intel·lectual a Frankfurt, Viena, Berlín i Londres en el període d'entreguerres, l'experiència del nacionalsocialisme i de la Segona Guerra Mundial i l'exili als Estats Units del New Deal, fins a la seua tornada a l'Alemanya d'Adenauer i de la protesta estudiantil, en Adorno es concentra de forma exemplar el «segle dels extrems». Detlev Claussen presenta Adorno com un artista els múltiples interessos del qual -musicals, sociològics i filosòfics- cal entendre de forma unitària. «En una necrològica sobre Adorno he dit el que ací voldria repetir: si hi ha un home que meresca el qualificatiu de geni en la nostra època de transició, és sens dubte ell.» Max Horkheimer, 1969. Detlev Claussen presenta la figura d'Adorno al gran públic: el retrat d'un intel·lectual únic, en la vida i obra del qual es concentra tot un segle.

Citació

Claussen, D. [Detlev] & Gómez Ibáñez, V. [Vicente] (2005). Theodor W. Adorno. Uno de los últimos genios. Universitat de València.

Claussen, Detlev y Gómez Ibáñez, Vicente. Theodor W. Adorno. Uno de los últimos genios. Universitat de València, 2005.

CLAUSSEN, Detlev y GóMEZ IBáñEZ, Vicente. Theodor W. Adorno. Uno de los últimos genios. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6172-6.

Claussen, Detlev y Gómez Ibáñez, Vicente. Theodor W. Adorno. Uno de los últimos genios. Valencia: Universitat de València; 2005. 450 p.

Copiar al portapapeles