Product Documents

Sacrilegio y redención en la Florencia del Renacimiento

El caso de Antonio Rinaldeschi

William J. Connell, Giles Constable

Rev. de Marcelo A. Barbuto

Traducció: Eduardo F. Gutiérrez

Col·lecció: Oberta, 232

ISBN: 978-84-9134-361-5

Matèria: art, història

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 16,5 x 23 cm

Pàgines: 138

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

A Florència, l’estiu de l’any 1501, un home anomenat Antonio Rinaldeschi va ser arrestat sota l’acusació d’haver llançat fem de cavall contra una imatge de la Madonna que es trobava exposada en una fornícula en la part externa d’una església. Enjudiciat sumàriament en poques hores, va ser condemnat a morir penjat. La pena era extremadament severa: cap dels crims pels quals va ser acusat –sacrilegi, blasfèmia i intent de suïcidi– se solien castigar amb la pena de mort. “Sacrilegio y redención en la Florencia del Renacimiento” presenta una sèrie de nous descobriments en relació amb els esdeveniments que van envoltar el cas Rinaldeschi. La detallada investigació que han dut a terme els autors ens permet observar i reconèixer fins a quin punt el context polític i religiós de la Florència renaixentista va tenir una influència decisiva tant en la condemna a mort de Rinaldeschi, com també en la creació per part dels partidaris de Savonarola d’un nou culte en el cor de la ciutat de Florència que serviria per a perpetuar la memòria de l’esdeveniment.

Citació

Connell, W. J. [William J.] & Constable, G. [Giles] (2019). Sacrilegio y redención en la Florencia del Renacimiento. El caso de Antonio Rinaldeschi. Universitat de València.

Connell, William J. y Constable, Giles. Sacrilegio y redención en la Florencia del Renacimiento. El caso de Antonio Rinaldeschi. Universitat de València, 2019.

CONNELL, William J. y CONSTABLE, Giles. Sacrilegio y redención en la Florencia del Renacimiento. El caso de Antonio Rinaldeschi. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-361-5.

Connell, William J. y Constable, Giles. Sacrilegio y redención en la Florencia del Renacimiento. El caso de Antonio Rinaldeschi. Valencia: Universitat de València; 2019. 138 p.

Copiar al portapapeles