Product Documents

El fascismo vasco y la construcción del régimen franquista

Iñaki Fernández Redondo

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 60

ISBN: 978-84-9134-773-6

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2021

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 260

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El feixisme va ser un moviment polític que va sorgir a l’Europa del primer terç del segle XX i que va trobar lloc tant a Espanya com al País Basc, de manera que –a diferència de la imatge que s’ha traslladat– aquesta regió no va resultar impermeable a la seua atracció, sinó que va exercir un paper fonamental en el desenvolupament del feixisme espanyol. Destacats intel·lectuals, empesos pel context crític que es va obrir amb l’aparició de la societat de masses i els seus reptes, van contribuir a la formació d’aquesta cultura política al nostre país. A més, els principals partits feixistes, entre els quals va destacar Falange Española, es van implantar a les ciutats basques de manera similar a com ho van fer en altres regions. La Guerra Civil va suposar un punt d’inflexió per a aquest moviment: si bé en un primer moment, en dues de les províncies basques, lleials a la República, va haver de fer front a la violència de rereguarda, la seua integració en la coalició colpista li va obrir les portes a un creixement exponencial. Paradoxalment, com es veuria durant la institucionalització de la dictadura, el fracàs del feixisme per a conquistar l’Estat pels seus propis mitjans el conduiria a unes quotes d’influència i de poder que altrament mai no hauria aconseguit.

Citació

Fernández Redondo, I. [Iñaki] (2021). El fascismo vasco y la construcción del régimen franquista. Universitat de València.

Fernández Redondo, Iñaki. El fascismo vasco y la construcción del régimen franquista. Universitat de València, 2021.

FERNÁNDEZ REDONDO, Iñaki. El fascismo vasco y la construcción del régimen franquista. Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 978-84-9134-773-6.

Fernández Redondo, Iñaki. El fascismo vasco y la construcción del régimen franquista. Valencia: Universitat de València; 2021. 260 p.

Copiar al portapapeles