XL Assemblea General de l’Asociación de Editoriales Universitarias Españolas (UNE)

L’organització de l’Assemblea General Ordinària de la UNE suposa la preparació d’activitats paral·leles, acadèmiques i culturals.

Cada any, la UNE —de la qual PUV és membre fundadora (1987-88)— celebra la seua assemblea anual en una universitat diferent, que exerceix com a amfitriona. S’intenta que aquest esdeveniment coincidisca amb alguna celebració o amb alguna data significativa. La Universitat de València va organitzar anteriorment dues assemblees, una a inicis dels noranta —compartint seu amb la UPV— i l’altra el 1999, amb motiu dels Cinc Segles de la fundació de la nostra Universitat.

Publicacions de la Universitat, una de les editorials universitàries més prestigioses en el panorama editorial universitari espanyol, ha estat sempre activa en la UNE, ha format part de diverses juntes directives i de 2002 a 2004 el director (aleshores Antoni Furió) en va assumir la presidència.

El primer dia d’aquesta trobada té lloc la gala de lliurament dels Premios Nacionales de Edición Universitaria, un acte que compta amb la presència de membres de la UNE i centres d’investigació associats, autoritats de les universitats premiades i del món del llibre, i professionals del nostre àmbit. Publicacions de la Universitat de València ha estat premiada en diferents ocasions i optarà, com cada any, als premis de 2021.

Enguany, la XL Assemblea General Ordinària i la XXVI Extraordinària de la UNE tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de novembre de 2021.