Product Documents

Caminar per la vida vella

La memòria involuntària en la literatura i l'art

Lluís Quintana

Col·lecció: Assaig, 44

ISBN: 978-84-370-9977-4

Matèria: art, filosofia

Submatèries: teoria i ensenyament

Idioma: català

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21,5 cm.

Pàgines: 352 pp.

18,50 €

Sinopsi

Detalles

La memòria involuntària, que Marcel Proust va fer famosa gràcies al conegut episodi de la magdalena, és un fenomen psicològic que ha tingut una repercussió especial en la cultura del segle XX. Aquest llibre n'estudia la presència en la literatura, la pintura o el cinema, i en fa un seguiment cronològic basat en textos de diverses literatures europees. Contraposa la memòria involuntària a d'altres fenòmens psicològics com la rêverie (o somieig) o el 'déja vu', i en situar-los en el context de la literatura occidental, es fa entenedor que tots ells provenen d'una tradició que ha intentat donar compte d'alguns aspectes no sempre ben compresos de la naturalesa humana. Un exercici de literatura comparada, associat a la memòria en la història de la literatura, de Goethe a Rousseau, de Leopardi a Nietzsche, de Maragall a Joyce, de Proust a Walter Benjamin i Mercè Rodoreda

Citació

Quintana Trias, L. [Lluís] (2016). Caminar per la vida vella. La memòria involuntària en la literatura i l'art. Universitat de València.

Quintana Trias, Lluís. Caminar per la vida vella. La memòria involuntària en la literatura i l'art. Universitat de València, 2016.

QUINTANA TRIAS, Lluís. Caminar per la vida vella. La memòria involuntària en la literatura i l'art. Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9977-4.

Quintana Trias, Lluís. Caminar per la vida vella. La memòria involuntària en la literatura i l'art. Valencia: Universitat de València; 2016. 352 p.

Copiar al portapapeles