Product Documents

Azulejerías del Hospital de Pobres Sacerdotes de Valencia

Programas emblemáticos de concordia entre la América virreinal y España

Inocencio V. Pérez Guillén

ISBN: 978-84-9134-421-6

Matèria: art

Submatèries: patrimoni artístic

Idioma: castellà

Coeditor: Institució Alfons el Magnànim-CVEI

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 21,4 x 28 cm

Pàgines: 148

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Les rajoleries de l'Hospital de Pobres Sacerdots de València constitueixen, possiblement, el conjunt més important conservat in situ de la ceràmica arquitectònica valenciana. En aquest llibre se n'estudia un primer grup, acabat en 1782, quan era arquebisbe de València Francisco Fabián y Fuero qui, amb motiu de la celebració del segon centenari de la mort de sant Lluís Beltrán, va patrocinar la reconstrucció de l'Hospital de Pobres Sacerdots, on el sant valencià havia passat els darrers dies, embellint-lo amb un excepcional conjunt de revestiments ceràmics, elaborats en la fàbrica de rajoles més important de la ciutat. El segon grup, datat un segle després, es va encarregar per al sobreclaustre de l'edifici i consisteix en una sèrie de panells ceràmics excepcionals, que són una bona mostra de la qualitat que encara mantenien les fàbriques de la ciutat. En aquesta ocasió tenen un estil molt diferent, sense emblemes de complicada interpretació encara que quallat d'anacronismes, sobre la vida i miracles de sant Lluís Beltrán i amb escenes de la defensa dels nadius americans contra els abusos dels espanyols.

Citació

Pérez Guillén, I. V. [Inocencio Vicente] (2019). Azulejerías del Hospital de Pobres Sacerdotes de Valencia. Programas emblemáticos de concordia entre la América virreinal y España. Universitat de València.

Pérez Guillén, Inocencio Vicente. Azulejerías del Hospital de Pobres Sacerdotes de Valencia. Programas emblemáticos de concordia entre la América virreinal y España. Universitat de València, 2019.

PÉREZ GUILLÉN, Inocencio Vicente. Azulejerías del Hospital de Pobres Sacerdotes de Valencia. Programas emblemáticos de concordia entre la América virreinal y España. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-421-6.

Pérez Guillén, Inocencio Vicente. Azulejerías del Hospital de Pobres Sacerdotes de Valencia. Programas emblemáticos de concordia entre la América virreinal y España. Valencia: Universitat de València; 2019. 148 p.

Copiar al portapapeles