Product Documents

Utopística

Les opcions històriques del segle XXI

Immanuel Wallerstein

Traducció: Gustau Muñoz Veiga

Col·lecció: Assaig, 7

ISBN: 978-84-370-5787-3

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: català

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 22 cm

Pàgines: 112 pp.

10,00 €

Sinopsi

Detalles

La utopística no té res a veure amb la utopia, amb visions idíl.liques destinades a produir il.lusions i, per tant, desil.lusions. És tota una altra cosa: la ponderació seriosa de les alternatives històriques, l'avaluació serena, racional i realista dels sistemes socials humans, de les seues limitacions i de les seues possibilitats. A partir d'una visió històrica de llarg abast, Wallerstein argumenta l'esgotament del sistema històric existent, en raó de les limitacions estructurals del procés d'acumulació incessant de capital que governa el nostre món. Aquestes limitacions estructurals estan creant una situació caòtica, ja ben perceptible, que es manifesta en tota mena de desajustaments, alhora que defineix una trajectòria totalment imprevisible. D'aquest caos en sortirà, després de la transició, un nou sistema històric. Aquesta anàlisi no és optimista ni pessimista. Només vol promoure el debat sobre el tipus d'estructura millor i sobre l'estratègia que podria acostar-nos-hi.

Índex

Índex

ÍNDEX

La fallida dels somnis. ¿Un paradís perdut

La transició difícil. ¿L’infern a la terra?

Un món materialment racional. ¿Es pot recuperar el paradís?

Nota editorial

Citació

Muñoz Veiga, G. [Gustau] & Wallerstein, I. [Immanuel] (2003). Utopística. Les opcions històriques del segle XXI. Universitat de València.

Muñoz Veiga, Gustau y Wallerstein, Immanuel. Utopística. Les opcions històriques del segle XXI. Universitat de València, 2003.

MUÑOZ VEIGA, Gustau y WALLERSTEIN, Immanuel. Utopística. Les opcions històriques del segle XXI. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5787-3.

Muñoz Veiga, Gustau y Wallerstein, Immanuel. Utopística. Les opcions històriques del segle XXI. Valencia: Universitat de València; 2003. 112 p.

Copiar al portapapeles