Product Documents

Nobles, patrimonis i conflictes a la València moderna

Estudis en homenatge a la professora Carme Pérez Aparicio

Amparo Felipo, coord.

ISBN: 978-84-9134-238-0

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 16,5 x 23 cm

Pàgines: 356

19,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Es reuneixen en aquest llibre d’homenatge a la professora Carme Pérez Aparicio catorze estudis centrats en la noblesa valenciana des de facetes diverses. Obrin les seues pàgines un conjunt de treballs que, interessats pels habitatges nobles, permeten assistir a la fundació Vilafranquesa, visitar el palau dels comtes d’Almenara o endinsar-se en l’espai domèstic dels senyors de Guardamar. Mostra també als comtes del Real litigant per la terra o als regants de Castelló de la Plana elaborant les seues ordenances i es fa ressò de l’ascens social de la nissaga dels Pujalt durant el segle XVI, del marquès de Castellnou en el XVII i dels descendents de Jaume Roig en el XVIII, així com de nobles i plebeus il·legítims, que cerquen en la legitimació la integració familiar. Acudeix a les polèmiques sobre l’expulsió dels moriscs amb Fonseca i s’apropa a la conflictivitat nobiliària de la mà de don Joan Boïl d’Arenós i del marquès de Quirra. Se situa, finalment, davant la Guerra de Successió, observada des de l’opció política del comte de Parcent i de la confiscació de la biblioteca del comte de Cervelló. En suma, unes visions que reflecteixen la complexitat d’un grup social tan influent durant l’època moderna.

Citació

Felipo Orts, A. [Amparo ] (coord.) (2018). Nobles, patrimonis i conflictes a la València moderna. Estudis en homenatge a la professora Carme Pérez Aparicio. Universitat de València.

Felipo Orts, Amparo (coord.). Nobles, patrimonis i conflictes a la València moderna. Estudis en homenatge a la professora Carme Pérez Aparicio. Universitat de València, 2018.

FELIPO ORTS, Amparo (coord.). Nobles, patrimonis i conflictes a la València moderna. Estudis en homenatge a la professora Carme Pérez Aparicio. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-238-0.

Felipo Orts, Amparo (coord.). Nobles, patrimonis i conflictes a la València moderna. Estudis en homenatge a la professora Carme Pérez Aparicio. Valencia: Universitat de València; 2018. 356 p.

Copiar al portapapeles