Música, mestre!

Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX

Elvira Asensi Silvestre

Col·lecció: Oberta, 205

ISBN: 978-84-370-9004-7

Matèria: art

Submatèries: música

Idioma: català

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 194 pp.

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La música és un art que ha estat sovint obviat per la historiografia. Aquest volum pretén contribuir a la correcció d'aquest desinterès i acostar-se al fenomen musical des d'una metodologia deutora dels nous corrents d'història cultural, cada vegada menys indiferents a aquesta manifestació artística. Agafant com a fil conductor les bandes de música valencianes, el llibre ens endinsa en un període de transformacions socials que fan possible el progressiu accés de molta gent a una cultura musical que barreja components universals amb altres de locals, en un procés en què interactuen manifestacions pròpies de la cultura d'elit i de la cultura popular. Les bandes, sostingudes per la societat civil, jugaren un notori paper protagonista al final del segle XIX i principi del XX, i es convertiren en motor artístic i en un dels senyals d'identitat valenciana per excel·lència.

Citació

Asensi Silvestre, E. [Elvira] (2013). Música, mestre!. Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX. Universitat de València.

Asensi Silvestre, Elvira. Música, mestre!. Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX. Universitat de València, 2013.

ASENSI SILVESTRE, Elvira. Música, mestre!. Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9004-7.

Asensi Silvestre, Elvira. Música, mestre!. Les bandes valencianes en el tombant del segle XIX. Valencia: Universitat de València; 2013. 194 p.

Copiar al portapapeles