Teatre popular i art compromés a València, capital cultural de la República

Ricardo Bellveser

Col·lecció: Oberta, 198

ISBN: 978-84-370-8135-9

Matèria: art, història

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 188 pp.

18,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Per tal de comprendre com va ser la vida quotidiana de València durant la Segona República és de gran utilitat conèixer els mecanismes interns que van regir el panorama de la cultura popular i, d'una manera singular, la vida teatral. Aquest volum reuneix treballs inèdits especialment vinculats amb la València capital cultural de la República, centrats en el debat sobre la funció social de la cultura, en el teatre «menor» (comèdies i divertiments) que es representava a la ciutat en aquells mesos. L'autor, que ja havia publicat "Teatro en la encrucijada" sobre aquests mateixos temes, trau a la llum, per la seua singularitat, el segon acte de la comèdia més representada i aplaudida del moment, "València a palpes", que els especialistes donaven per perduda i que es reprodueix ara en apèndix.

Índex

Índex


ÍNDEX
INTRODUCCIÓ
I. POESIA DE LLUITA EN UNA CIUTAT DESBORDADA
II. LA INSIGNIA, UN POEMA «VALENCIANITZAT»
III. TEATRE POPULAR I PROPAGANDA POLÍTICA. EL CAS DE VALÈNCIA A PALPES
IV. L’ART COMPROMÉS: GAYA, GAOS, GIL-ALBERT, RENAU.
V. ELS CONGRESSOS DE 1935 I 1937. LA QÜESTIÓ COMUNISTA
BIBLIOGRAFIA
ANNEX: Alacant a palpes!

Citació

Bellveser Icardo, R. [Ricardo] (2012). Teatre popular i art compromés a València, capital cultural de la República. Universitat de València.

Bellveser Icardo, Ricardo. Teatre popular i art compromés a València, capital cultural de la República. Universitat de València, 2012.

BELLVESER ICARDO, Ricardo. Teatre popular i art compromés a València, capital cultural de la República. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8135-9.

Bellveser Icardo, Ricardo. Teatre popular i art compromés a València, capital cultural de la República. Valencia: Universitat de València; 2012. 188 p.

Copiar al portapapeles