Product Documents

Redes socioinstitucionales, estrategias de innovación y desarrollo territorial en España

Julia Salom, Juan M. Albertos, eds.

Col·lecció: Desarrollo Territorial, 6

ISBN: 978-84-370-7421-4

Matèria: geografia, sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 24 cm

Pàgines: 204 pp.

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Disponible en accés obert:

Sinopsi

Detalles

En els últims anys s'ha difós amb força en la literatura econòmica el paradigma de les xarxes (xarxes empresarials, socials, institucionals) com element bàsic per al desenvolupament dels territoris. No obstant això, existeixen pocs estudis empírics que es dirigeixin a contrastar les hipòtesis que habitualment es manegen sobre el comportament de les xarxes socioinstitucionals i el seu impacte en el benestar de la població i el desenvolupament territorial. En aquesta obra, investigadors de set universitats i centres d'investigació espanyols apliquen una combinació de tècniques qualitatives i quantitatives a l'estudi de casos de tota Espanya amb una perspectiva teòrica i metodològica que desplaça el focus d'interès des dels processos d'innovació econòmic-empresarial cap als processos d'innovació socioinstitucional.

Índex

Índex

Contenidos

Relación de autores CAPÍTULO 1 El papel de las redes en el desarrollo territorial

CAPÍTULO 2 La industria textil gallega ante los nuevos desafíos:

La importancia de los agentes locales

CAPÍTULO 3 Las denominaciones de origen: ¿Una vía hacia el desarrollo territorial? El ejemplo de la D.O. Ribera del Duero

CAPÍTULO 4 Desarrollo territorial, redes institucionales y procesos de innovación socioeconómica. El caso del mueble en la Comunidad Valenciana

CAPÍTULO 5 Gobernanza en red y cultura técnico-empresarial en los sistemas productivos locales de Aragón

CAPÍTULO 6 Trayectorias de innovación, competitividad y desarrollo en tres ciudades de Andalucía

CAPÍTULO 7 Desarrollo territorial, redes institucionales y procesos de innovación socioeconómica en Castilla-La Mancha

Citació

Albertos, J. M. [Juan M.] & Salom, J. [Julia] (2009). Redes socioinstitucionales, estrategias de innovación y desarrollo territorial en España. Universitat de València.

Albertos, Juan M. y Salom, Julia. Redes socioinstitucionales, estrategias de innovación y desarrollo territorial en España. Universitat de València, 2009.

ALBERTOS, Juan M. y SALOM, Julia. Redes socioinstitucionales, estrategias de innovación y desarrollo territorial en España. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7421-4.

Albertos, Juan M. y Salom, Julia. Redes socioinstitucionales, estrategias de innovación y desarrollo territorial en España. Valencia: Universitat de València; 2009. 204 p.

Copiar al portapapeles