Product Documents

La Orden de Montesa y San Jorge de Alfama

Arquitecturas, imágenes y textos (ss. XIV-XIX)

Yolanda Gil, Ester Alba, Enric Guinot, eds.

Col·lecció: Nexus, 3

ISBN: 978-84-9134-426-1

Matèria: història

Submatèries: història medieval, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 16,5 x 23 cm.

Pàgines: 388

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Amb la fundació de l’orde militar de Santa María de Montesa, el 10 de juny de 1317, sorgeix un nou orde militar al Regne de València que assumeix els béns dels ordes del Temple i de l’Hospital i que en 1400 és ampliat amb els de l’orde de Sant Jordi d’Alfama, la creu del qual adopta com a símbol. Aquest volum reuneix un conjunt d’estudis amb el fil conductor de la memòria montesiana: els escenaris en els quals va transcórrer la seua història –castells, palaus, esglésies, col·legis...–, els objectes artístics dels quals es van envoltar els cavallers de l’orde –retaules, frescos, sepulcres...–, els llibres que van publicar i van atresorar, els documents que van redactar i van custodiar, fins i tot les llengües que van parlar... El llibre és només un pàl·lid reflex d’algunes de les qüestions que, en l’estudi sobre els béns de l’Orde de Montesa, queden encara per investigar i una incitació a escometre aquesta tasca.

Citació

AA.VV. (2019). La Orden de Montesa y San Jorge de Alfama. Arquitecturas, imágenes y textos (ss. XIV-XIX) . Universitat de València.

AA.VV. La Orden de Montesa y San Jorge de Alfama. Arquitecturas, imágenes y textos (ss. XIV-XIX) . Universitat de València, 2019.

AA.VV. La Orden de Montesa y San Jorge de Alfama. Arquitecturas, imágenes y textos (ss. XIV-XIX) . Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-426-1.

AA.VV. La Orden de Montesa y San Jorge de Alfama. Arquitecturas, imágenes y textos (ss. XIV-XIX) . Valencia: Universitat de València; 2019. 388 p.

Copiar al portapapeles