Product Documents

El otro, el mismo

Biografía y autobiografía en Europa (siglos XVII-XX)

J.C. Davis, Isabel Burdiel, eds.

Col·lecció: Història, 11

ISBN: 978-84-370-6174-0

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 370 pp.

22,00 €

Sinopsi

Detalles

Biografia i autobiografia han estat, i continuen sent, pràctiques culturals estretament relacionades amb la concepció de si mateixos dels homes i les dones occidentals. Fins a tal punt és així que poden considerar-se ambdues com una espècie de necessitat cultural a Occident les implicacions històriques i metodològiques de la qual cal analitzar. Són la biografia i l'autobiografia gèneres essencialment conservadors? Poden constituir, al contrari, instruments de transgressió enfront del sentit comú dominant? Fins a quin punt les escriptures del jo ajuden a superar (o simplement eludeixen) la dicotomia entre raó i vida, necessitat i llibertat? Aquest llibre s'ocupa de l'àmplia diversitat de respostes possibles a aquestes preguntes i de les múltiples manifestacions auto/biogràfiques a Europa occidental des del Renaixement fins a l'actualitat. Un dels seus objectius fonamentals ha estat qüestionar el tòpic tradicional sobre la feblesa d'una tradició auto/biogràfica a Espanya en comparació amb altres països europeus i, molt notablement, Anglaterra. Ambdues tradicions culturals constitueixen, en aquest sentit, l'eix entorn del qual s'ha estructurat l'obra.

Citació

Burdiel, I. [Isabel] (2005). El otro, el mismo. Biografía y autobiografía en Europa (siglos XVII-XX). Universitat de València.

Burdiel, Isabel. El otro, el mismo. Biografía y autobiografía en Europa (siglos XVII-XX). Universitat de València, 2005.

BURDIEL, Isabel. El otro, el mismo. Biografía y autobiografía en Europa (siglos XVII-XX). Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6174-0.

Burdiel, Isabel. El otro, el mismo. Biografía y autobiografía en Europa (siglos XVII-XX). Valencia: Universitat de València; 2005. 370 p.

Copiar al portapapeles