Product Documents

El Mediterráneo y el mundo árabe ante el nuevo orden mundial

Dolores García Cantús, ed.

Col·lecció: Oberta, 32

ISBN: 978-84-370-1746-4

Matèria: sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Diputació de València

Any ed.: 1994

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 194 pp.

12,00 €

Sinopsi

Detalles

Allò que es perfila és ... una triada EEUU- Japó- Alemanya en la que les funcions i les perspectives són distintes. Japó i Alemanya passaran al davant en la competició econòmica, mentre que els EEUU acompliran el paper- costós per a ells a llarg termini en matèria de competència econòmica- del gendarme encarregat de mantenir aquest ordre mundial tan particular. Denominaré aquest ordre que es perfila com a futur a mitjà termini, "L'Imperi del desordre". No es tracta efectivament de la constitució d'un nou ordre mundial, un poc menys dolent que l'ordre del que eixim (la postguerra després de la Segona Guerra Mundial), sinó d'una espècie d'ordre mundial militar que acompanye a l'ordre capitalista neoliberal salvatge. (Samir Amin) Dins el context europeu, Espanya ocupa un lloc d'avançada en la mesura en què constitueix la frontera sud d'Europa ... ací es produeix una esquinçada cultural: la frontera sud limita amb un món diferent, doncs no és ja el primer món sinó el tercer, que és a més àrab i islàmic. Sols el separen de nosaltres els 14 km d'amplària de l'Estret de Gibraltar. De més a més és un món en crisi per multitud de problemes i aquesta crisi s'estén de cap a cap de les riberes oriental i sud del Mediterrani. (Jorge Dezcallar)

Citació

García Cantús, D. [Dolores] (1994). El Mediterráneo y el mundo árabe ante el nuevo orden mundial. Universitat de València.

García Cantús, Dolores. El Mediterráneo y el mundo árabe ante el nuevo orden mundial. Universitat de València, 1994.

GARCÍA CANTÚS, Dolores. El Mediterráneo y el mundo árabe ante el nuevo orden mundial. Valencia: Universitat de València, 1994. ISBN 978-84-370-1746-4.

García Cantús, Dolores. El Mediterráneo y el mundo árabe ante el nuevo orden mundial. Valencia: Universitat de València; 1994. 194 p.

Copiar al portapapeles