Product Documents

La vall de les sis mesquites (2a ed.)

El treball i la vida a la Valldigna medieval

Ferran Garcia-Oliver

Col·lecció: Història, 3

ISBN: 978-84-370-5797-2

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 232 pp.

15,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La vall de les sis mesquites' és una mirada intensa i concentrada sobre els llauradors de la Valldigna medieval. Encara que vénen a poblar-la cristians i la senyoria vesteix els hàbits blancs del Císter, els costums, la llengua, el menjar de cada dia, les robes i fins el mateix paisatge, tot plegat ho observem a través de les accions dels moros. Amb una voluntat clarament «narrativa», Ferran Garcia-Oliver converteix les fonts escrites en testimonis directes d'una història només aparentment subsidiària i subalterna. Triplement silenciats per la seua condició de derrotats, musulmans i camperols, els homes i les dones de la Vall de les sis mesquites adquireixen una veu pròpia dins els escenaris i els àmbits de la vida quotidiana: la fesomia dels pobles, el paisatge agrari de les muntanyes i les marjals, dels cultius i les sèquies, la cultura del treball, la família, el llenguatge de la violència, les urgències sexuals.

Citació

Garcia-Oliver, F. [Ferran] (2003). La vall de les sis mesquites (2a ed.). El treball i la vida a la Valldigna medieval. Universitat de València.

Garcia-Oliver, Ferran. La vall de les sis mesquites (2a ed.). El treball i la vida a la Valldigna medieval. Universitat de València, 2003.

GARCIA-OLIVER, Ferran. La vall de les sis mesquites (2a ed.). El treball i la vida a la Valldigna medieval. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5797-2.

Garcia-Oliver, Ferran. La vall de les sis mesquites (2a ed.). El treball i la vida a la Valldigna medieval. Valencia: Universitat de València; 2003. 232 p.

Copiar al portapapeles