Product Documents

Hijas del viejo sur

La mujer en la literatura femenina de Estados Unidos

Constante González Groba, ed.

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 92

ISBN: 978-84-370-9028-3

Matèria: estudis feministes, filologia

Submatèries: fiologia anglogermànica

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 310 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

L'estudi de la dona és fonamental per a entendre els mites i les realitats de la cultura del Sud dels Estats Units. Aquest volum estudia com la producció literària d'autores del sud, blanques i negres, es va veure condicionada pel sistema esclavista i per la segregació racial, i com aquestes escriptores es van sentir afectades de diverses maneres pels rols i les imatges sexuals i racials que les van definir. Les obres de totes aquestes autores destaquen la participació de la dona del sud tant en el manteniment com en la destrucció dels mites d'un Sud que el vent encara no sembla haver-se'l emportat.

Índex

Índex

Índice
INTRODUCCIÓN
La mujer en la historia y en la literatura del sur de los Estados Unidos. Constante González Groba
CAPÍTULO I
Louisa S. McCord: la mujer sureña como ángel custodio de la civilización esclavista. Carme Manuel
CAPÍTULO II
La mujer en la novela de Ellen Glasgow: el rechazo de la lady sureña y la defensa de la “nueva mujer”. Constante González Groba
CAPÍTULO III
Damas y esclavas, madres y mamis en el Viejo sur: Gone with the Wind de Margaret Mitchell y “The Old Order” de Katherine Anne Porter. Susana María Jiménez Placer
CAPÍTULO IV
El tomboy cuestiona las rígidas dicotomías de género y raza de la sociedad sureña. Constante González Groba
CAPÍTULO V
Sureña y subalterna: narrando la rebelión de la mujer en Alice Walker. Jesús Varela Zapata

Citació

González Groba, C. [Constante] (2013). Hijas del viejo sur. La mujer en la literatura femenina de Estados Unidos. Universitat de València.

González Groba, Constante. Hijas del viejo sur. La mujer en la literatura femenina de Estados Unidos. Universitat de València, 2013.

GONZÁLEZ GROBA, Constante. Hijas del viejo sur. La mujer en la literatura femenina de Estados Unidos. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9028-3.

González Groba, Constante. Hijas del viejo sur. La mujer en la literatura femenina de Estados Unidos. Valencia: Universitat de València; 2013. 310 p.

Copiar al portapapeles