Product Documents

Fabra, Moll i Sanchis Guarner (2a ed.)

La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat

Antoni Ferrando Francés

Col·lecció: Biblioteca Lingüística Catalana, 35

ISBN: 978-84-9134-447-6

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 21 cm.

Pàgines: 420

25,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La commemoració del 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra és una bona ocasió per a recordar i reivindicar no sols la persona, sinó sobretot el seu llegat. Aquest llibre, obra d’Antoni Ferrando, dona compte de la dimensió lingüística, històrica i cívica de la tasca codificadora de Fabra i de les adaptacions que en feren Francesc de Borja Moll i Manuel Sanchis Guarner per a les Illes Balears i per al País Valencià respectivament. Una tasca difícil atesa la situació de subordinació política de la nostra comunitat lingüística i, a més, les diverses situacions lingüístiques i sociolingüístiques de cadascun dels territoris històrics que la integren. També són considerats en aquest estudi el mestratge d’Aguiló, Verdaguer i Llorente sobre Fabra, les aportacions d’Alcover i la contribució de personatges com Bofill, Salvador i Fuster en la construcció d’una llengua moderna de cultura i d’un espai comú de comunicació.

Citació

Ferrando Francés, A. [Antoni] (2019). Fabra, Moll i Sanchis Guarner (2a ed.). La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat. Universitat de València.

Ferrando Francés, Antoni. Fabra, Moll i Sanchis Guarner (2a ed.). La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat. Universitat de València, 2019.

FERRANDO FRANCéS, Antoni. Fabra, Moll i Sanchis Guarner (2a ed.). La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-447-6.

Ferrando Francés, Antoni. Fabra, Moll i Sanchis Guarner (2a ed.). La construcció d'una llengua moderna de cultura des de la diversitat. Valencia: Universitat de València; 2019. 420 p.

Copiar al portapapeles