Españolas de ultramar en la historia y en la literatura

Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas.

Juan Francisco Maura

Col·lecció: Parnaseo, 1

ISBN: 978-84-370-6245-7

Matèria: estudis feministes, filologia

Submatèries: filologia espanyola

Idioma: castellà

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 23 cm

Pàgines: 298 pp.

21,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

No existeix en la història universal cap poble que haja tingut una expansió territorial i marítima tan àmplia i primerenca com l'ibèric. Paraula i sang es van mesclar per a donar naixement a un rosari de nacions que senten i s'expressen de la mateixa manera que els habitants de l'antiga Hispània. Nacions que han donat naixement a les més belles manifestacions artístiques i literàries, fins i tot als països més petits de Centre Amèrica. La presència ultramarina ibèrica hauria estat efímera i superficial sense la presència de la dona, transmissora en primer grau de la cultura. Dones aventureres, guerreres, casades, solteres, van arribar a tots els racons i els seus fets van ser tan rellevants com els dels homes. Malgrat, les seues accions i les seues veus han quedat silenciades fins al present. Fa més de quatre-cents anys, des de el Concili de Trento, que la història oficial, la història «canònica», no s'escriu en espanyol.

Citació

Maura, J. F. [Juan Francisco] (2005). Españolas de ultramar en la historia y en la literatura. Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas. Universitat de València.

Maura, Juan Francisco. Españolas de ultramar en la historia y en la literatura. Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas. Universitat de València, 2005.

MAURA, Juan Francisco. Españolas de ultramar en la historia y en la literatura. Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6245-7.

Maura, Juan Francisco. Españolas de ultramar en la historia y en la literatura. Aventureras, madres, soldados, virreinas, gobernadoras, adelantadas, prostitutas, empresarias, monjas, escritoras, criadas. Valencia: Universitat de València; 2005. 298 p.

Copiar al portapapeles