Escoles i mestres

Dos siglos de historia y memoria en Valencia

Óscar Barberá Marco, Alejandro Mayordomo Pérez, coords.

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-9133-110-0

Matèria: psicologia i ciències de l'educació

Submatèries: història de l'educació

Idioma: castellà

Any ed.: 2017

Enquadernació: cartoné

Format: 17,5 x 24,7 cm

Pàgines: 520

25,00 €

Sinopsi

Detalles

Publicació que implementa aquest projecte expositiu de caràcter divulgatiu, en el qual es presenta l'evolució de l'escola i la formació de mestres des de mitjan segle XIX fins a l'actualitat. Els autors ofereixen una mirada reflexiva als contextos, els processos i els recursos que han concorregut en el desenvolupament històric de la nostra escola primària. S'intenta posar de manifest l'evolució del procés d'escolarització, les marques de desigualtat i discriminació en el mateix, el trànsit del vell corporativisme a la institucionalització de la formació del magisteri, els canvis en aquest aspecte que condueixen des d'un model enciclopèdic a un altre de major caràcter professionalitzador; els camins de l'evolució pedagògica des de l'escola tradicional fins a la modernitat, l'itinerari des de l'optimisme pedagògic al compromís social de l'escola i els treballadors de l'ensenyament.

Citació

Barberá Marco, . [Óscar] & Mayordomo Pérez, A. [Alejandro ] (coords.) (2017). Escoles i mestres. Dos siglos de historia y memoria en Valencia. Universitat de València.

Barberá Marco, Óscar y Mayordomo Pérez, Alejandro (coords.). Escoles i mestres. Dos siglos de historia y memoria en Valencia. Universitat de València, 2017.

BARBERÁ MARCO, Óscar y MAYORDOMO PÉREZ, Alejandro (coords.). Escoles i mestres. Dos siglos de historia y memoria en Valencia. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9133-110-0.

Barberá Marco, Óscar y Mayordomo Pérez, Alejandro (coords.). Escoles i mestres. Dos siglos de historia y memoria en Valencia. Valencia: Universitat de València; 2017. 520 p.

Copiar al portapapeles