Product Documents

El far de Løndstrup

Assaig sobre la memòria moral dels espais

Antoni Martí Monterde

Col·lecció: Assaig, 39

ISBN: 978-84-370-9718-3

Matèria: filosofia

Idioma: català

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21,5 cm

Pàgines: 326 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Guardonat amb el Premi d'Assaig «Càtedra Blasco», el punt de partida d'aquest llibre és una reflexió sobre la relació entre l'escriptura (el relat, l'assaig autobiogràfic) i el seu entorn físic. Des d'aquesta consciència de l'espai, que implica consideracions també sobre el paisatge i el desplaçament -viatge, migració, exili, la mirada del flàneur-, es mostra com la possibilitat d'escriure un relat autobiogràfic és transformada per la intensificació de la relació amb un entorn concret, amb els llocs. Des d'aquest prisma altament revelador i original, s'analitzen aspectes de l'obra d'autors com Patrick Modiano, Josep Pla, Marcel Proust, Xavier de Maistre, Goethe, Walter Benjamin, Joseph Brodsky o W.G. Sebald. Un viatge a la cruïlla entre paisatge i literatura, entre autobiografia i història, a les fonts d'on raja la memòria moral dels espais.

Citació

Martí Monterde, A. [Antoni] & Roca, P. [Paco] (2015). El far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais. Universitat de València.

Martí Monterde, Antoni y Roca, Paco. El far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais. Universitat de València, 2015.

MARTÍ MONTERDE, Antoni y ROCA, Paco. El far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais. Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9718-3.

Martí Monterde, Antoni y Roca, Paco. El far de Løndstrup. Assaig sobre la memòria moral dels espais. Valencia: Universitat de València; 2015. 326 p.

Copiar al portapapeles