Direm el mar

Art sostenible i gir ecònic per a temps complexos

Matilde Portalés Raga, Ricard Silvestre Vañó, coords.

ISBN: 978-84-9133-520-7

Matèria: art

Idioma: català

Any ed.: 2022

Enquadernació: rústica

Format: 21,5 x 28 cm

Pàgines: 120

18,00 €

Sinopsi

Detalles

Primer volum de la col.lecció de llibres ECÒNICA, editada pel Centre de Documentació d'Art Valencià Contemporani Romà de la Calle, i l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València. Hibridant els termes icònic i ecologia al títol, aquesta nova proposta de recerca editorial acadèmica aborda una sèrie de temes contemporanis sobre l’educació artística a través de tres dimensions: l’estètica, la crítica i la sostenibilitat, apostant per la transferència de coneixements envers la cultura i la societat. Coordinada pels professors Matilde Portalés i Ricard Silvestre, de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, aquesta innovadora publicació interdisciplinar promou un espai obert de diàleg entre la universitat i una selecció d’artistes nacionals i internacionals contemporanis que treballen a la seua obra, i des de diverses disciplines, entorn a temàtiques vinculades als disset ODS de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Amb “Direm el mar”, títol d’una exposició amb inquietud ecocrítica, realitzada per la creadora Elena Martí Manzanares al 2022, i inspirada en la problemática dels microplàstics a la mar i la poesía del Miquel Martí i Pol, el primer volum de la col.lecció reflexiona sobre la tríada: art, educació i natura. Junt amb els coordinadors, des de l’àmbit universitari, hi participen els professors i investigadors Ricardo Marín (Universidad de Granada) i Rebeca Zurru (Universidad de la Rioja). En paral.lel a la mirada d’Elena Martí, els creadors que hi participen són: Cristina Almodóvar, Constance Guisset, Emma Giuliani, Émilie Vast, Joana Santamans, Hugo Martínez-Tormo, Xavier Montsalvatge, Laura Palau, Denica Veselinova, Ewa Okolowitz i Patricia Kuëhfuss. L’original i acurat disseny gràfic d’Alberto Herranz des de l’estudi Promoverd aporta un segell propi a la col.lecció. El llibre es presenta en tres idiomes: valencià, castellà i anglès.

Índex

Índex

I. Presentació 08
   Per què una col.lecció Econica?

II.Art sostenible i gir ecònic per a temps complexos 11
   Matilde Portales Raga i Ricard Silvestre i Vano
   Universitat de València

III. Elena Martí 26
    Exposició “Direm el mar”
    Projecte de la mostra expositiva de l’artista

IV.Educació artística: instruccions verbals
    per a construir tres imatges visuals
    sobre art i naturalesa 37
    Ricardo Marin Viadel
    Universidad de Granada

V. Mirades d’artistes 46
    Per què és important relacionar
    Art i Natura, i quin és el seu potencial
    educatiu i social?

VI. Epíleg 70
    Cap a una bella conciència sostenible
    Rebeca Zurru Fernandez
    Universidad Internacional de La Rioja (UNIR)

VII. Traduccions 73

Citació

Portalés Raga, M. [Matilde] & Silvestre Vañó, R. [Ricard ] (coords.) (2022). Direm el mar. Art sostenible i gir ecònic per a temps complexos. Universitat de València.

Portalés Raga, Matilde y Silvestre Vañó, Ricard (coords.). Direm el mar. Art sostenible i gir ecònic per a temps complexos. Universitat de València, 2022.

PORTALÉS RAGA, Matilde y SILVESTRE VAÑÓ, Ricard (coords.). Direm el mar. Art sostenible i gir ecònic per a temps complexos. Valencia: Universitat de València, 2022. ISBN 978-84-9133-520-7.

Portalés Raga, Matilde y Silvestre Vañó, Ricard (coords.). Direm el mar. Art sostenible i gir ecònic per a temps complexos. Valencia: Universitat de València; 2022. 120 p.

Copiar al portapapeles