Product Documents

Camus y Sartre

La historia de una amistad y la disputa que le puso fin

Ronald Aronson

Traducció: Juan Pérez Moreno

Col·lecció: Biografías, 23

ISBN: 978-84-370-9189-1

Matèria: història

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 334 pp.

19,50 €

Sinopsi

Detalles

Fins ara ha resultat impossible llegir la història completa de la relació entre Albert Camus i Jean-Paul Sartre. La seua dramàtica ruptura en els moments més crítics de la guerra freda, com el propi conflicte en si mateix, va exigir, a aquells atrapats en les seues xarxes, prendre partit abans que valorar la seua tràgica complexitat. Albert Camus i Jean-Paul Sartre es van conèixer en 1943, durant l'ocupació alemanya de França. Aliats intel·lectuals, així com polítics, van ser aviat famosos després de l'alliberament de París. Bé com a dramaturgs, novel·listes, filòsofs, periodistes o editors, ambdós semblaven estar a tot arreu i al comandament de tots els mitjans de comunicació a la França de la postguerra. No obstant això, les tensions entre l'Est i Occident introduirien una gran tensió en la seua amistat conforme evolucionaven en direccions oposades i començaven a discrepar sobre filosofia, les responsabilitats dels intel·lectuals i quina classe de canvis polítics eren necessaris o possibles. Sartre va abraçar la violència com un camí per al canvi i Camus s'hi va oposar asprament, donant lloc a una amarga i molt pública disputa en 1952. Mai no es van tornar a parlar, encara que van continuar atacant-se indirectament fins a la mort de Camus en 1960. Mitjançant la combinació de la biografia i la història intel·lectual, la passió filosòfica i la política, Camus y Sartre fascinarà a tot aquell interessat en aquests grans escriptors o en els temes historicomundials que els van separar.

Índex

Índex

Índice

Agradecimientos

Prólogo

1. Primeros encuentros

2. Ocupación, Resistencia, Liberación

3. Compromisos de posguerra

4. El punto de inflexión de Camus

5. El punto de inflexión de Sartre

6. Violencia y comunismo

7. La explosión

8. Solucionar muchas cosas, salir a escena

9. Recuperan la voz

10. A puerta cerrada

Epílogo

Posdata

Índice onomástico

Citació

Aronson, R. [Ronald] & Pérez Moreno, J. [Juan] (2013). Camus y Sartre. La historia de una amistad y la disputa que le puso fin. Universitat de València.

Aronson, Ronald y Pérez Moreno, Juan. Camus y Sartre. La historia de una amistad y la disputa que le puso fin. Universitat de València, 2013.

ARONSON, Ronald y PÉREZ MORENO, Juan. Camus y Sartre. La historia de una amistad y la disputa que le puso fin. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9189-1.

Aronson, Ronald y Pérez Moreno, Juan. Camus y Sartre. La historia de una amistad y la disputa que le puso fin. Valencia: Universitat de València; 2013. 334 p.

Copiar al portapapeles