Product Documents

Assaigs

Victor Klemperer

Intr.: Antoni Martí Monterde

Traducció: Marc Jiménez

Col·lecció: Breviaris, 18

ISBN: 978-84-370-7132-9

Matèria: filosofia

Idioma: català

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 10 x 18 cm

Pàgines: 156 pp.

12,00 €

Sinopsi

Detalles

Klemperer és un dels primers a assenyalar el caire polític del concepte de Weltliteratur. Una racionalitat compartida permeté a Klemperer lligar el seu pensament liberal amb la preocupació per la tradició cultural alemanya en un marc europeu que esdevenia crucial. El segon assaig és una de les primeres reflexions sobre la manera d'evitar un procés com el que menà al nazisme i sobre el paper dels intel·lectuals en una Alemanya que havia d'assumir el terrible llegat. Finalment, aproximació a la literatura comparada i al paper que tingué l'exili en la filologia en termes de distanciament i llibertat. Aquests assaigs ofereixen un nou besllum sobre la significació intel.lectual de Klemperer, més enllà de les seues aportacions com a escriptor de diaris -potser el més gran entre els alemanys- i analista brillant del llenguatge totalitari.

Índex

Índex

ÍNDEX

Introducció

Assaigs

I. Literatura universal i literatura europea

II. El paper de l’intel·lectual en la societat

III. Filologia a l’exili

Citació

Jiménez Buzzi, M. [Marc] & Klemperer, V. [Victor] & Martí Monterde, A. [Antoni] (2008). Assaigs. Universitat de València.

Jiménez Buzzi, Marc y Klemperer, Victor y Martí Monterde, Antoni. Assaigs. Universitat de València, 2008.

JIMÉNEZ BUZZI, Marc y KLEMPERER, Victor y MARTÍ MONTERDE, Antoni. Assaigs. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7132-9.

Jiménez Buzzi, Marc y Klemperer, Victor y Martí Monterde, Antoni. Assaigs. Valencia: Universitat de València; 2008. 156 p.

Copiar al portapapeles