Product Documents

Anatomía de un imperio

Estados Unidos y América Latina

Valeria L. Carbone, Mariana Mastrángelo, eds.

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 157

ISBN: 978-84-9134-457-5

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 272

16,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Reflexió sobre el problema de l'imperialisme nord-americà i les relacions que aquest va establir amb l’Amèrica Llatina, des del final del segle XIX fins al principi del XXI. La primera part aplega articles que giren entorn de l'exploració dels orígens de l'expansionisme territorial dels Estats Units, i l'anàlisi d'algunes de les respostes que van sorgir a l’Amèrica Llatina a l'avanç del colós ianqui que donaren lloc als moviments crítics de l’anomenat antiimperialisme llatinoamericà. La segona part reuneix una sèrie d'estudis centrats en la complexitat que va adoptar l'imperialisme nord-americà en la segona meitat del segle XX. S'analitza l'actuació imperialista dels Estats Units a l’Amèrica Central i Sud-Amèrica abans i després de la Segona Guerra Mundial, i es projecta llum sobre la complexa dinàmica existent entre el reforç de l'hegemonia estatunidenca i la resistència antiimperialista de diferents actors regionals.

Citació

Carbone, V. L. [Valeria L.] & Mastrángelo, M. [Mariana ] (eds.) (2019). Anatomía de un imperio. Estados Unidos y América Latina. Universitat de València.

Carbone, Valeria L. y Mastrángelo, Mariana (eds.). Anatomía de un imperio. Estados Unidos y América Latina. Universitat de València, 2019.

CARBONE, Valeria L. y MASTRÁNGELO, Mariana (eds.). Anatomía de un imperio. Estados Unidos y América Latina. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-457-5.

Carbone, Valeria L. y Mastrángelo, Mariana (eds.). Anatomía de un imperio. Estados Unidos y América Latina. Valencia: Universitat de València; 2019. 272 p.

Copiar al portapapeles