Vivir a crédito en la Valencia medieval

De los orígenes del sistema censal al endeudamiento del municipio

Juan V. García Marsilla

Col·lecció: Oberta, 84

ISBN: 978-84-370-5479-7

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm.

Pàgines: 416 pp.

25,00 €

Sinopsi

Detalles

La ciutat de València era, des del segle XIII, el centre d'un important mercat del crèdit que s'articulava en distints nivells, des dels simples préstecs al consum fins les primeres manifestacions de la banda i el canvi internacional. Tanmateix, totes aquelles operacions, pactades a curt termini i amb alts interessos, mancaven de la flexibilitat necessària per tal d'assegurar un creixement econòmic sostingut. És per açò, la difusió del censal o renta constituïda des de mitjans del Tres-cents suposà una autèntica revolució financera, en la que àmplies capes de la societat, i fins els mateixos municipis, van poder aconseguir crèdits barats i sense una data fixa per a la devolució del capital. A més, la inversió en censals, protagonitzada tant per mercaders com per nobles, vídues u hospitals, va fer circular els diners i proporcionà a la societat valenciana l'estabilitat sobre la que s'assentà el seu esplendor econòmic i cultural en el segle XV.

Citació

García Marsilla, J. V. [Juan Vicente] (2002). Vivir a crédito en la Valencia medieval. De los orígenes del sistema censal al endeudamiento del municipio. Universitat de València.

García Marsilla, Juan Vicente. Vivir a crédito en la Valencia medieval. De los orígenes del sistema censal al endeudamiento del municipio. Universitat de València, 2002.

GARCíA MARSILLA, Juan Vicente. Vivir a crédito en la Valencia medieval. De los orígenes del sistema censal al endeudamiento del municipio. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5479-7.

García Marsilla, Juan Vicente. Vivir a crédito en la Valencia medieval. De los orígenes del sistema censal al endeudamiento del municipio. Valencia: Universitat de València; 2002. 416 p.

Copiar al portapapeles