Product Documents

Visiones del liberalismo

Política, identidad y cultura en la España del siglo XIX

Alda Blanco, Guy Thomson, eds.

Col·lecció: Història, 46

ISBN: 978-84-370-7081-0

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 160 x 240 cm.

Pàgines: 236 pp.

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Una documentada i precisa visió dels problemes clau de l'Espanya vuitcentista. La lluita entre l'absolutisme i el constitucionalisme liberal, la participació creixent de l'exèrcit en l'àmbit polític, la relació entre l'Església catòlica i l'Estat liberal i entre catolicisme i modernitat, la desamortització i la formació d'elits liberals regionals, la resistència d'una cultura política caracteritzada per la intolerància, la violència i l'exili, la vacil·lant creença constitucional de la monarquia borbònica, el renaixement durant la dècada de 1850 a 1860 d'una cultura popular de clandestinitat i l'allistament als carbonaris i la insurrecció heroica. Diversos punts de vista sobre el liberalisme espanyol que mostren aspectes tan distints com són la política, la cultura i les qüestions identitàries de l'Espanya del segle XIX.

Citació

Blanco, A. [Alda] & Thomson, G. [Guy] (2008). Visiones del liberalismo. Política, identidad y cultura en la España del siglo XIX. Universitat de València.

Blanco, Alda y Thomson, Gu. Visiones del liberalismo. Política, identidad y cultura en la España del siglo XIX. Universitat de València, 2008.

BLANCO, Alda y THOMSON, Gu. Visiones del liberalismo. Política, identidad y cultura en la España del siglo XIX. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7081-0.

Blanco, Alda y Thomson, Gu. Visiones del liberalismo. Política, identidad y cultura en la España del siglo XIX. Valencia: Universitat de València; 2008. 236 p.

Copiar al portapapeles