Vida i mort de la llengua llatina

Una polèmica lingüística al segle XVIII

Josep Lluís Teodoro Peris

Col·lecció: Oberta, 99

ISBN: 978-84-370-5673-9

Matèria: filologia

Submatèries: filologia clàssica

Idioma: català

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 340 pp.

23,00 €

Sinopsi

Detalles

Mateu Aimeric fou un professor destacat de la Universitat de Cervera i membre de la Companyia de Jesús desterrat a Itàlia. La seva obra principal, 'Paradores sobre la vida i la mort de la llengua llatina', és un dels darrers intents de defensa de la pervivència del llatí en una Europa que ja començava a trencar amb l'Antic Règim i veia davant seu les possibilitats il·limitades de la ciència i de la filosofia il·lustrades. Josep Luís Teodoro presenta l'edició comentada i anotada d'aquesta obra polèmica, titulada 'Quinti Moderati Censorini de vita et morte Latinae linguae paradoxa philologica' (Ferrara, 1780), i dóna compte dels motius de la seva publicació i del debat que aixecà entre alguns erudits del nord d'Itàlia. Aquest llibre, doncs, és una peça molt interessant en el gran mosaic de la discussió sobre la vitalitat de la llengua llatina que tingué lloc a la Itàlia de les acaballes del segle XVIII, i permet d'entendre el rerefons filosòfic de la discussió amb molta més claredat que les obre dels altres polemistes, com D'Alembert, Zorzi, Vannetti o Ferri, que se circumscriuen als arguments purament filològics.

Citació

Teodoro Peris, J. L. [Josep Lluís] (2003). Vida i mort de la llengua llatina. Una polèmica lingüística al segle XVIII. Universitat de València.

Teodoro Peris, Josep Lluís. Vida i mort de la llengua llatina. Una polèmica lingüística al segle XVIII. Universitat de València, 2003.

TEODORO PERIS, Josep Lluís. Vida i mort de la llengua llatina. Una polèmica lingüística al segle XVIII. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5673-9.

Teodoro Peris, Josep Lluís. Vida i mort de la llengua llatina. Una polèmica lingüística al segle XVIII. Valencia: Universitat de València; 2003. 340 p.

Copiar al portapapeles