Una posteritat de paper

Simposi Internacional Joan Fuster

Ferran Carbó Aguilar, Antoni Furió i Diego, Tobies Grimaltos Mascarós eds.

Col·lecció: Càtedra Joan Fuster, 29

ISBN: 978-84-1118-075-7

Matèria: filologia, filosofia, història

Idioma: català

Any ed.: 2022

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 21 cm

Pàgines: 512

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest monogràfic sobre Joan Fuster inclou setze aportacions de diferents especialistes i estudiosos que aprofundeixen en l’estudi i l’anàlisi de la seua producció i en la seua personalitat a partir de noves lectures, realitzades amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. La revisió i l’apropament al llegat de l’escriptor de Sueca es fa, sobretot, des dels tres àmbits acadèmics més vinculats a la seua obra escrita i el seu pensament. En la primera part, “Des de la filologia”, s’analitzen aspectes de la seua creació literària i dels estudis d’història de la literatura i d’història social de la llengua, com ara la reescriptura, la relació amb exiliats o la cultura de masses. La segona, “Des de la història”, aprofundeix en diversos dels seus treballs d’història social, política i cultural, com els seus usos de la història, la vinculació amb historiadors o les seues relacions amb la cultura gallega. Finalment, “Des de la filosofia”, es revisa el seu pensament mitjançant les connexions i els contrastos amb altres autors i obres de plantejaments semblants, o amb l’anàlisi del plantejament intel·lectual i el mètode dels escrits sociopolítics.

Biografía

Joan Fuster (1922-1992), l’assagista i intel·lectual valencià més rellevant de l’època contemporània i un dels escriptors fonamentals en llengua catalana, és un punt de referència permanent i una figura imprescindible. La seua extensíssima i variada producció va començar a publicar-se a mitjans dels anys quaranta i es va desenvolupar durant més de quatre dècades: inclou una seixantena de llibres de diferents temàtiques; un centenar d’edicions, de presentacions i de pròlegs; a l’entorn de quatre mil articles de premsa periòdica i de revistes; diverses traduccions; milers de cartes... Amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement, aquest llibre reuneix en una monografia les setze investigacions que diversos experts han elaborat a partir de l’ampliació de les ponències que van presentar al Simposi Internacional Joan Fuster de la Universitat de València.

Índex

Índex

Presentació

 

I. DES DE LA FILOLOGIA

Per a una mise en abyme de la recepció fusteriana. Cap al cànon europeu

La construcció de l’escriptor: professionalització, reescriptura i actitud literària

Fragments d’una teoria literària: Joan Fuster i els conceptes d’època a Literatura catalana contemporània

Joan Fuster i la «cultura de masses»

Joan Fuster, corresponsal de l’exili català

Filmat per al silenci: la recepció i les repercussions d’Esta es mi tierra: «El País Valenciano de Joan Fuster»

Joan Fuster i els projectes literaris mallorquins durant la postguerra (1949-1962)

 

II. DES DE LA HISTÒRIA

Fuster entre els historiadors

Els usos de la història en Nosaltres, els valencians

Joan Fuster y la cultura gallega. Conexiones y divergencias

A. C., una aventura editorial de Joan Fuster

Nord i sud al nacionalisme pancatalà de Joan Fuster

Malgré lui. Joan Fuster i les paradoxes del nacionalisme

 

III. DES DE LA FILOSOFIA

Nosaltres, els... Vicens Vives, Ferrater Mora i Fuster

Conviccions sense fanatisme. Diàleg amb Joan Fuster

Continuïtats i discontinuïtats en Nosaltres, els valencians

Citació

Carbó Aguilar, F. [Ferran] & Furió i Diego, A. [Antoni] & Grimaltos Mascarós Tobies (eds.)(eds.) (2022). Una posteritat de paper. Simposi Internacional Joan Fuster. Universitat de València.

Carbó Aguilar, Ferran y Furió i Diego, Antoni y Grimaltos Mascarós Tobies (eds.). Una posteritat de paper. Simposi Internacional Joan Fuster. Universitat de València, 2022.

CARBÓ AGUILAR, Ferran y FURIÓ I DIEGO, Antoni y GRIMALTOS MASCARÓS TOBIES (EDS.). Una posteritat de paper. Simposi Internacional Joan Fuster. Valencia: Universitat de València, 2022. ISBN 978-84-1118-075-7.

Carbó Aguilar, Ferran y Furió i Diego, Antoni y Grimaltos Mascarós Tobies (eds.). Una posteritat de paper. Simposi Internacional Joan Fuster. Valencia: Universitat de València; 2022. 512 p.

Copiar al portapapeles