Product Documents

Una pàtria prestada

Lectures de fragilitat en la literatura catalana

Simona Škrabec

Col·lecció: Assaig, 46

ISBN: 978-84-9134-071-3

Matèria: filologia

Submatèries: crítica i teoria literària

Idioma: català

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21,5 cm.

Pàgines: 442

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Al llarg del segle XX, la identitat catalana va ressorgir de les cendres com una au fènix amb forces renovades. Amb el final del franquisme, es van acabar de dibuixar els trets definitoris d’un poble la fortalesa del qual és la capacitat de gestionar les pèrdues i d’admetre la seua fragilitat. Aquest llibre es proposa mostrar la importància de la literatura per a cohesionar una societat sense defugir les qüestions més difícils. Les obres són comentades en el context de la literatura universal i permeten comprendre uns textos ja coneguts des d’un punt de vista inusual i nou. Un plantejament que ultrapassa el cas català i s’inscriu en la reflexió entorn de la formació de les identitats a Europa per deixar entreveure la densa xarxa de connexions entre la política i la cultura, massa sovint negligida.

Biografía

Simona Škrabec (Ljubljana, 1968) és autora de L’estirp de la solitud (2002) i L’atzar de la lluita (2005). Amb Arnau Pons va coordinar la investigació sobre les relacions entre les cultures alemanya i catalana que es va publicar amb el títol Carrers de frontera (2007-2008). Ha traduït una trentena de llibres entre l’eslovè, el serbocroat, el català i l’espanyol. També ha publicat estudis teòrics sobre el fet de traduir i ha col·laborat en els volums col·lectius To Be Translated or Not to Be (2007), Diàlegs sense fronteres (2011), Constel·lacions variable

Citació

Škrabec, S. [Simona] (2017). Una pàtria prestada. Lectures de fragilitat en la literatura catalana. Universitat de València.

Škrabec, Simona. Una pàtria prestada. Lectures de fragilitat en la literatura catalana. Universitat de València, 2017.

ŠKRABEC, Simona. Una pàtria prestada. Lectures de fragilitat en la literatura catalana. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-071-3.

Škrabec, Simona. Una pàtria prestada. Lectures de fragilitat en la literatura catalana. Valencia: Universitat de València; 2017. 442 p.

Copiar al portapapeles