Product Documents

Un rojo perfecto

Imperio, espionaje y la búsqueda del color del deseo

Amy Butler Greenfield

Col·lecció: Història, 87

ISBN: 978-84-370-7740-6

Matèria: història

Submatèries: història medieval, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 308 pp.

25,00 €

Sinopsi

Detalles

«Un rojo perfecto» relata l'acolorida història de la grana cotxinilla, que es protegeix gràcies a l'àcid carmínic, d'un brillant color escarlata. Un llegendari tint roig que va ser un dels materials més preciosos i preuats del món. Pirates, exploradors, alquimistes, científics i espies, tots es van unir a la persecució del color més desitjat sobre la faç de la terra. Aquest llibre narra la història de la recerca d'un color, un roig perfecte que no perd el seu to. Es tracta d'un relat fascinant i en gran mesura desconegut d'avarícia i subterfugi, que barreja en quantitats iguals la moda, la bogeria i la ingenuïtat. Amy Butler Greenfield desembolica els seus misteris, i ho descriu com la més acolorida de les històries, escrita amb estil i vigor, i fa conduir al lector, amb gran facilitat, al llarg dels segles i dels continents.

Índex

Índex

PRÓLOGO: El color del deseo

AGRADECIMIENTOS

 I. EL LOTE DEL TINTORERO

 II. EL COLOR DEL SOL

 III. UN ARTE ANTIGUO

 IV. EL NUEVO TINTE DEL EMPERADOR

 V. UN IMPERIO RENTABLE

 VI. LA COCHINILLA A PRUEBA

 VII. LEGADOS

 VIII. LOS SECRETOS DEL COMERCIO

 IX. EL BOTÍN DE LOS PIRATAS

 X. EL GUSANO-BAYA

 XI. A TRAVÉS DEL ESPEJO

 XII. UNA APUESTA CURIOSA

 XIII. UN ESPÍA EN OAXACA

 XIV. LA INCREÍBLE LOCURA DE ANDERSON

 XV. ROJO Y REVOLUCIÓN

 XVI. LA FIEBRE ESCARLATA

 XVII. UN TROZO DE CARBÓN

 XVIII. UN TINTE RENACENTISTA

EPÍLOGO: Un color barato

BIBLIOGRAFÍA ESCOGIDA

ÍNDICE

Citació

González Arévalo, R. [Raúl] & Greenfield, A. B. [Amy Buttler] (2010). Un rojo perfecto. Imperio, espionaje y la búsqueda del color del deseo. Universitat de València.

González Arévalo, Raúl y Greenfield, Amy Buttler. Un rojo perfecto. Imperio, espionaje y la búsqueda del color del deseo. Universitat de València, 2010.

GONZÁLEZ ARÉVALO, Raúl y GREENFIELD, Amy Buttler. Un rojo perfecto. Imperio, espionaje y la búsqueda del color del deseo. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7740-6.

González Arévalo, Raúl y Greenfield, Amy Buttler. Un rojo perfecto. Imperio, espionaje y la búsqueda del color del deseo. Valencia: Universitat de València; 2010. 308 p.

Copiar al portapapeles