Un conflicto nacional

Moriscos y cristianos viejos en Valencia

Tulio Halperin Donghi

Col·lecció: Biblioteca de Estudios Moriscos, 4

ISBN: 978-84-370-7105-3

Matèria: filosofia, història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada, Prensas Universitarias de Zaragoza

Any ed.: 2008

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 272 pp.

23,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

«Heus ací un títol un tant alarmant. Té sentit parlar de conflictes nacionals en el segle XVI?» Per a Tulio Halperin Donghi, en aquest llibre clàssic que ara es reedita, la resposta afirmativa té implicacions de gran abast però molt meditades. La nació en un sentit contemporani -admet- data del segle XIX, però això no invalida l'ús d'aquest concepte per a referir-se a la «nació dels cristians nous de moros del regne de València», com es denominava en l'època. L'autor situa la comunitat morisca en el context econòmic i demogràfic valencià, i n'analitza les formes de solidaritat nacional i religiosa, i també les bases materials. Finalment, estudia les causes del fracàs de l'evangelització i la repressió, i aprofundeix en la sèrie de decisions que van dur al decret d'expulsió ja a l'inici del segle XVII.

Citació

Halperin Donghi, T. [Tulio] (2008). Un conflicto nacional. Moriscos y cristianos viejos en Valencia. Universitat de València.

Halperin Donghi, Tulio. Un conflicto nacional. Moriscos y cristianos viejos en Valencia. Universitat de València, 2008.

HALPERIN DONGHI, Tulio. Un conflicto nacional. Moriscos y cristianos viejos en Valencia. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7105-3.

Halperin Donghi, Tulio. Un conflicto nacional. Moriscos y cristianos viejos en Valencia. Valencia: Universitat de València; 2008. 272 p.

Copiar al portapapeles