Tragedias

Juan de la Cueva / Marco Presotto, introducció, edició i notes / Rinaldo Froldi, estudi/ Joan Oleza, pròleg

Col·lecció: Textos Teatrales Hispánicos del siglo XVI, 7

ISBN: 978-84-370-8877-8

Matèria: filologia

Submatèries: filologia espanyola

Idioma: castellà

Coeditor: Patrimonio Teatral Clásico Español, col.

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21 cm

Pàgines: 328 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Disponible en accés obert:

Sinopsi

Detalles

Entre 1579 i 1581 es van representar a Sevilla quatre tragèdies del poeta Juan de la Cova, al costat de les seues deu comèdies. L'home de lletres, recorrent a temes clàssics, a antigues llegendes medievals espanyoles i a la pura fantasia, es va esforçar a portar al públic més ampli la cultura en la qual s'havia format. Va ser el primer a introduir les innovacions estructurals de la tragèdia senequiana i dels models italians, sempre proper al públic, al que va voler entretenir i educar segons el lema horacià. Es publiquen ací, per primera vegada en un únic volum, les seues tragèdies en edició crítica, precedides per l'estudi pòstum d'un dels seus lectors més atents, Rinaldo Froldi. Aquest llibre, gràcies també a l'afectuós pròleg de Joan Oleza, vol recordar al mestre per la seua gran aportació als estudis del teatre clàssic espanyol.

Citació

De la Cueva, J. [Juan] & Froldi, R. [Rinaldo] & Oleza Simó, J. [Joan] & Presotto, M. [Marco] (2013). Tragedias. Universitat de València.

De la Cueva, Juan y Froldi, Rinaldo y Oleza Simó, Joan y Presotto, Marco. Tragedias. Universitat de València, 2013.

DE LA CUEVA, Juan y FROLDI, Rinaldo y OLEZA SIMÓ, Joan y PRESOTTO, Marco. Tragedias. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-8877-8.

De la Cueva, Juan y Froldi, Rinaldo y Oleza Simó, Joan y Presotto, Marco. Tragedias. Valencia: Universitat de València; 2013. 328 p.

Copiar al portapapeles