Product Documents

Todd Haynes

Manierismo 'queer' en «Lejos del cielo»

Leandro Palencia

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 136

ISBN: 978-84-370-9985-9

Matèria: sociologia i política

Submatèries: comunicaciò i traducció

Idioma: castellà

Any ed.: 2016

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 190 pp.

13,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

‘Lejos del cielo’ (‘Far from Heaven’, Todd Haynes, 2002) és una de les pel·lícules més experimentals realitzades dins de la cultura de masses o popular. Ambientada als Estats Units a la fi dels anys cinquanta del segle XX, el film és una exploració ‘queer’ de la raça, classe, gènere i sexualitat, un melodrama que posa en escena dos mons --sexual i racial-- que no es connecten, que es desconeixen i que s'agredeixen mútuament. El seu manierisme estudia una tradició cinematogràfica, prenent la retòrica de les pel·lícules d'aquests anys i executant una transferència d'un camp discursiu a un altre. Una labor de recerca en els límits del model del cinema clàssic en la qual reflexiona sobre els mecanismes que possibiliten una expressió cinematogràfica, és a dir, sobre el caràcter il·lusori de les imatges, la no immediatesa del seu desxiframent, la complexitat i ambigüitat de la mirada.  

Citació

Palencia, L. [Leandro] (2016). Todd Haynes. Manierismo 'queer' en «Lejos del cielo». Universitat de València.

Palencia, Leandro. Todd Haynes. Manierismo 'queer' en «Lejos del cielo». Universitat de València, 2016.

PALENCIA, Leandro. Todd Haynes. Manierismo 'queer' en «Lejos del cielo». Valencia: Universitat de València, 2016. ISBN 978-84-370-9985-9.

Palencia, Leandro. Todd Haynes. Manierismo 'queer' en «Lejos del cielo». Valencia: Universitat de València; 2016. 190 p.

Copiar al portapapeles