Síndrome de Williams. Materiales y análisis pragmático Vol. III

Elena Garayzábal Heinze

ISBN: 978-84-370-6320-1

Matèria: filologia

Submatèries: general

Idioma: castellà

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm.

Pàgines: 178 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

El corpus PerLA ("Percepción. Lenguaje y Afasia"), sorgeix en l'àrea de Lingüística General de la Universitat de València com a resposta a la necessitat integrar l'estudi de les patologies lingüístiques en les tendències actuals de la pragmàtica i la lingüística de corpus. Per a satisfer les exigències d'aquestes disciplines i disposar de dades amb validesa ecològica, s'han realitzat gravacions a diferents parlants amb afàsia, en un context que intenta allunyar-se de les convencions pròpies de l'entrevista per a aproximar-se, en la mesura que es puga, a les interaccions conversacionals que desenvolupa qualsevol parlant en la seua cotidianeidad; d'ací la participació essencial dels interlocutors-clau en les gravacions. Les transcripcions s'han realitzat segons un sistema de convencions que procedeix de l'anàlisi conversacional etnometodològica, si bé amb certes matisacions derivades del tipus especial de dades que es manegen. En el tercer lliurament, el corpus amplia el seu àmbit d'interès cercant una mostra de contrast que siga rellevant per a l'estudi de les categories pragmàtiques; d'ací la inclusió de les transcripcions de diversos parlants amb síndrome de Williams, gràcies a la participació d'investigadors de la Universitat Autònoma de Madrid.

Citació

Garayzábal Heinze, E. [Elena] (2005). Síndrome de Williams. Materiales y análisis pragmático Vol. III. Universitat de València.

Garayzábal Heinze, Elena. Síndrome de Williams. Materiales y análisis pragmático Vol. III. Universitat de València, 2005.

GARAYZáBAL HEINZE, Elena. Síndrome de Williams. Materiales y análisis pragmático Vol. III. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6320-1.

Garayzábal Heinze, Elena. Síndrome de Williams. Materiales y análisis pragmático Vol. III. Valencia: Universitat de València; 2005. 178 p.

Copiar al portapapeles