Product Documents

Sermonario de Aviñón

Avignon. Bibliothèque Municipale MS 610

Francisco Gimeno Blay, Mª Luz Mandingorra Llavata, eds.

ISBN: 978-84-9134-517-6

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2019

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 862 (Vol I) / 864 (Vol. II)

99,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El volum “Sermonario de Aviñón” recull, entre altres sermons, els de la predicació duta a terme a Mallorca pel mestre dominic Vicent Ferrer entre el mes de setembre de 1413 i començaments de gener de l’any 1414. Es coneix, gràcies als exlibris que hom pot llegir a les pàgines del manuscrit, que fou escrit pel dominic Antoni Anglada, frare qui formava part de la “companyia” i qui viatjà ensems amb mestre Vicent tot al llarg d’algunes de les seues campanyes pastorals. A la seva mort, aquest manuscrit romangué al convent dominicà avinyonenc per incorporar-se, finalment, a la biblioteca municipal de la ciutat papal, on s’ha conservat fins l’actualitat. L’edició d’aquest interessantíssim conjunt d’homilies en permet descobrir aspectes inèdits del tarannà del dominic valencià. Conegut des de bon començament, el manuscrit, però, ha romàs inèdit fins l’actualitat, quan es publica íntegrament el text.

Biografía

Francisco Gimeno Blay , catedràtic de Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de València i membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, ha pronunciat conferències i ha impartit lliçons en diverses universitats i institucions culturals espanyoles i europees. Els seus treballs s’han encaminat a l’edició de textos d’època medieval. Ha estudiat l’evolució de l’escriptura en aquesta etapa històrica, tant a la Corona d’Aragó com al conjunt de la península Ibèrica. La seua investigació s’ha dedicat principalment a estudiar els aspectes relacionats amb la història de l’alfabetisme i de l’escriptura medievals en totes i cadascuna de les seues manifestacions, així com l’escripturació de les llengües romàniques front al llatí. És el responsable acadèmic de la catalogació dels manuscrits medievals i renaixentistes de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València i membre del Comité Internacional de Paleografia Llatina. També codirigeix la col·lecció Història, editada per Publicacions de la Universitat de València.

Citació

Gimeno Blay, F. M. [Francisco M.] & Mandingorra Llavata, M. L. [M. Luz ] (eds.) (2019). Sermonario de Aviñón. Avignon. Bibliothèque Municipale MS 610. Universitat de València.

Gimeno Blay, Francisco M. y Mandingorra Llavata, M. Luz (eds.). Sermonario de Aviñón. Avignon. Bibliothèque Municipale MS 610. Universitat de València, 2019.

GIMENO BLAY, Francisco M. y MANDINGORRA LLAVATA, M. Luz (eds.). Sermonario de Aviñón. Avignon. Bibliothèque Municipale MS 610. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9134-517-6.

Gimeno Blay, Francisco M. y Mandingorra Llavata, M. Luz (eds.). Sermonario de Aviñón. Avignon. Bibliothèque Municipale MS 610. Valencia: Universitat de València; 2019. 862 p.

Copiar al portapapeles