Secreto de los secretos. Poridat de las poridades

Versiones castellanas del Pseudo-Aristóteles Secretum Secretorum

Hugo O. Bizzarri

Col·lecció: Parnaseo, 12

ISBN: 978-84-370-7821-2

Matèria: filologia

Submatèries: general

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 342 pp.

18,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El Secretum secretorum va ser un dels textos més coneguts i difosos durant l'Edat Mitjana. Compost sota la forma d'una carta que Aristòtil va enviar a Alexandre quan el rei macedoni va conquerir Pèrsia, aviat es va transformar en el llibre de capçalera per a l'educació dels prínceps en les corts àrabs. A principis del segle XII Juan Hispano el va traduir parcialment al llatí, però fou en el segle XIII quan Felip de Trípoli, va fer la seua traducció completa. La varietat del seu material (consells polítics, numerologia màgica i fins i tot un lapidari) va fer que rebés la censura eclesiàstica i amb això que s'incrementaren les seues versions. Espanya va ser l'únic país que va traduir les dos versions àrabs originals. Aquest volum ofereix per primera vegada tota la tradició d'aquesta obra a Espanya; en el cos de l'obra s'editen les dos versions castellanes i la llatina de Juan Hispano.

Citació

Bizzarri, H. O. [Hugo O.] (2010). Secreto de los secretos. Poridat de las poridades. Versiones castellanas del Pseudo-Aristóteles Secretum Secretorum. Universitat de València.

Bizzarri, Hugo O. Secreto de los secretos. Poridat de las poridades. Versiones castellanas del Pseudo-Aristóteles Secretum Secretorum. Universitat de València, 2010.

BIZZARRI, Hugo O. Secreto de los secretos. Poridat de las poridades. Versiones castellanas del Pseudo-Aristóteles Secretum Secretorum. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7821-2.

Bizzarri, Hugo O. Secreto de los secretos. Poridat de las poridades. Versiones castellanas del Pseudo-Aristóteles Secretum Secretorum. Valencia: Universitat de València; 2010. 342 p.

Copiar al portapapeles