Sàtira i falles

Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví

Josep Lluís Marín i Garcia

Col·lecció: Oberta, 184

ISBN: 978-84-370-7770-3

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 204 pp.

17,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Els textos que Josep Bernat i Baldoví va escriure a mitjan segle XIX per desenvolupar l'argument de diverses falles plantades a la ciutat de València són les explicacions falleres més antigues que es conserven i constitueixen una de les parts més populars de la seua obra. Més enllà de les visions simplificadores que encara envolten l'autor, els escrits fallers de Bernat es revelen rics en matisos, amb una àmplia varietat de temes (morals, però també culturals, polítics o socials), acompanyada d'una notable habilitat per a entrellaçar-los mitjançant la metàfora, la ironia i, sobretot, el joc de paraules i el doble sentit. Aquesta edició crítica posa a disposició del lector actual les explicacions falleres de Bernat i Baldoví tot inserint-les en el seu context social, cultural, polític i literari.

Citació

Marín i Garcia, J. L. [Josep Lluís] (2010). Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví. Universitat de València.

Marín i Garcia, Josep Lluís. Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví. Universitat de València, 2010.

MARÍN I GARCIA, Josep Lluís. Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7770-3.

Marín i Garcia, Josep Lluís. Sàtira i falles. Les explicacions falleres de Bernat i Baldoví. Valencia: Universitat de València; 2010. 204 p.

Copiar al portapapeles