Sangre azul

Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory

Cándido Polo

ISBN: 978-84-370-7626-3

Matèria: dret, història, medicina, psicologia i ciències de l'educació

Submatèries: història contemporània, psicologia

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: cartoné

Format: 17 x 24 cm

Pàgines: 320 pp.

28,50 €

Sinopsi

Detalles

En l'Espanya dels anys 50, un greu incident ocorregut al si d'una família noble de València va culminar amb l'internament dels protagonistes en el Sanatori psiquiàtric penitenciari de Carabanchel. Mig segle després, un psiquiatra, testimoni en la seua adolescència dels últims dies de la principal encausada, mostra els resultats de la seua investigació, després d'haver tingut accés al sumari judicial i al seu entorn més proper. Més enllà de l'escàndol i les polèmiques que aquell fet macabre va provocar en les pàgines de successos o entre els professionals de la medicina i el dret, aquesta obra, mereixedora del XXVI Premi d'Assaig Juan Gil-Albert, centra l'atenció en la reconstrucció psicobiogràfica de l'aristòcrata, que el seu esdevenir resulta molt més interessant alhora que imprescindible per a comprendre la seua història clínica.

Citació

Polo Griñán, C. [Cándido] (2010). Sangre azul. Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory. Universitat de València.

Polo Griñán, Cándido. Sangre azul. Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory. Universitat de València, 2010.

POLO GRIÑÁN, Cándido. Sangre azul. Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7626-3.

Polo Griñán, Cándido. Sangre azul. Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory. Valencia: Universitat de València; 2010. 320 p.

Copiar al portapapeles