Product Documents

Ritos de guerra y de victoria en la España franquista

Giuliana Di Febo

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 30

ISBN: 978-84-370-8833-4

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 188 pp.

16,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La funció dels ritus durant la guerra civil i el franquisme, així com la seua relació amb el nacionalcatolicisme del com són conseqüència i representació és l'objecte d'estudi d'aquest llibre. La denominació de la contesa com a croada va suposar una redefinició de la guerra en clau religiosa acompanyada per un rellançament dels cultes més populars mitjançant commemoracions i celebracions. En aquest marc es va construir el carisma de Franco com a «Cabdill per la gràcia de Déu». Es tracta d'un model de relació entre l'Estat i l'Església fundat en legitimacions recíproques, enfortit per una ideologia que aglutina identitat nacional i catolicisme i que durarà fins als anys seixanta. El llibre ressalta l'impacte del Concili Vaticà II sobre l'ideari nacionalcatòlic, així com la seua crítica a aquestes formes de religiositat.

Citació

Di Febo, G. [Giuliana] (2012). Ritos de guerra y de victoria en la España franquista. Universitat de València.

Di Febo, Giuliana. Ritos de guerra y de victoria en la España franquista. Universitat de València, 2012.

DI FEBO, Giuliana. Ritos de guerra y de victoria en la España franquista. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8833-4.

Di Febo, Giuliana. Ritos de guerra y de victoria en la España franquista. Valencia: Universitat de València; 2012. 188 p.

Copiar al portapapeles