Quinze dies al desert americà

Alexis de Tocqueville

Traducció: Tomàs Escuder

Col·lecció: Breviaris, 25

ISBN: 978-84-9134-130-7

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 10,5 x 18 cm

Pàgines: 88

10,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Els Estats Units que visiten Alexis de Tocqueville i el seu amic Gustave de Beaumont en 1831 són un territori que lluita per fer-se un espai propi enfront de les dues grans potències de l’època, França i Gran Bretanya, que hi tenen interessos. En aquell moment, amb una població de poc més de 13 milions d’habitants, però amb un fort creixement demogràfic, estava format només per 24 estats i era un país predominantment rural, i en contínua extensió cap a les costes de l’oceà Pacífic. L’obra de Tocqueville es pot resumir dient que és un estudi del poder. Més que no un teòric, tot i la seua capacitat per observar, copsar i resumir, el que ell és, per damunt de tot, s’avé amb el que podríem qualificar d’home polític en el seu vessant d’acció i praxi social. I de publicista. Haver estat el continuador lògic de Montesquieu ja li marca un cert camí.

Citació

de Tocqueville, A. [Alexis] & Escuder Palau, T. [Tomàs] (2017). Quinze dies al desert americà. Universitat de València.

de Tocqueville, Alexis y Escuder Palau, Tomàs. Quinze dies al desert americà. Universitat de València, 2017.

DE TOCQUEVILLE, Alexis y ESCUDER PALAU, Tomàs. Quinze dies al desert americà. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-9134-130-7.

de Tocqueville, Alexis y Escuder Palau, Tomàs. Quinze dies al desert americà. Valencia: Universitat de València; 2017. 88 p.

Copiar al portapapeles