Product Documents

Química

La ciència impura

Bernadette Bensaude-Vincent, Jonathan Simon

Traducció: Maria Josep Cuenca Ordinyana, trad.

Col·lecció: Pensament Científic

ISBN: 978-84-370-9743-5

Matèria: ciències

Submatèries: química

Coeditor: Institut d'Estudis Catalans

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 23 cm

Pàgines: 296 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

Què associem a la química? Explosions, materials innovadors, plàstics, pol·lució? La concepció confusa i contradictòria de la química com una ciència bàsica, productora industrial i contaminadora que té el públic contribueix a presentar aquest llibre amb la imatge de «ciència impura». Històricament, la química s'ha considerat impura tant en termes de la seua condició acadèmica com pel que fa al paper que ha tingut en la transformació de la societat. Els autors exploren la història d'aquesta ciència des d'un enfocament filosòfic que distingeix la química de la física i aquesta reflexió els mena a una posició que descriuen com a realisme operacional. Una anàlisi amb profunditat de les qüestions de les propietats i els potencials, tan importants per a aquesta filosofia que es basa en la manipulació de la matèria més que no en la construcció de teories.

Citació

Cuenca Ordinyana, M. J. [M. Josep] & Simon, J. [Jonathan] (2015). Química. La ciència impura. Universitat de València.

Cuenca Ordinyana, M. Josep y Simon, Jonathan. Química. La ciència impura. Universitat de València, 2015.

CUENCA ORDINYANA, M. Josep y SIMON, Jonathan. Química. La ciència impura. Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9743-5.

Cuenca Ordinyana, M. Josep y Simon, Jonathan. Química. La ciència impura. Valencia: Universitat de València; 2015. 296 p.

Copiar al portapapeles