Product Documents

Prisioneras de salvajes

Relatos y confesiones de mujeres cautivas de indios norteamericanos

Elena Ortells Montón

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 91

ISBN: 978-84-370-9015-3

Matèria: filologia

Submatèries: fiologia anglogermànica

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 114 pp.

12,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Els relats de dones captives són la primera forma literària típicament nord-americana dominada per les experiències de dones en àmbits variats. L'estudi dels relats presentats en aquest llibre ens permet aprofundir en els artificis retòrics utilitzats per la jerarquia patriarcal per a, mitjançant l'apropiació del cos femení i de les seues actuacions, construir un determinat concepte de nació, un projecte historiogràfic estructurat al voltant d'un model cultural hegemònic i opressor en termes de raça i de gènere. L'apropiació de la veu de la dona captiva en la materialització escrita de la seua experiència, i la recreació de la figura amenaçadora de l' «altre», formen encara avui en dia part d'una mitologia nacional en la que els nord-americans continuen projectant les seues pors i fantasies més profundes.

Índex

Índex

Índice
Introducción
Las guerras indias del siglo XVII y la cautividad babilónica de Mary Rowlandson
Los orígenes de la nación norteamericana y las peripecias de la amazona Hannah Dustan
El periodo post-revolucionario y la Panther Captivity
La fascinación del salvaje y la transculturación de Mary Jemison, la india blanca
Conclusiones
Bibliografía

Citació

Ortells Montón, E. [Elena] (2013). Prisioneras de salvajes. Relatos y confesiones de mujeres cautivas de indios norteamericanos. Universitat de València.

Ortells Montón, Elena. Prisioneras de salvajes. Relatos y confesiones de mujeres cautivas de indios norteamericanos. Universitat de València, 2013.

ORTELLS MONTÓN, Elena. Prisioneras de salvajes. Relatos y confesiones de mujeres cautivas de indios norteamericanos. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9015-3.

Ortells Montón, Elena. Prisioneras de salvajes. Relatos y confesiones de mujeres cautivas de indios norteamericanos. Valencia: Universitat de València; 2013. 114 p.

Copiar al portapapeles