Product Documents

El papel de la mujer en las políticas de desarrollo rural

Visión comparada de casos de estudio en Andalucía e Inglaterra

José Javier Serrano Lara

Col·lecció: Estudios y Documentos de Desarrollo Local, 30

ISBN: 978-84-9133-278-7

Matèria: geografia

Idioma: castellà

Coeditor: Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 29,7 cm.

Pàgines: 248

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Llibre en accés obert

Sinopsi

Detalles

Les àrees rurals europees han patit un procés de canvi socioeconòmic des de la dècada dels cinquanta fins a principis dels setanta. És en aquesta dècada quan es desenvolupa un canvi de paradigma en les polítiques rurals, que evolucionen des d’un enfocament sectorial cap a un altre més integrat i amb una doble vessant, social i econòmica. Amb la reforma dels Fons Estructurals (1988), sorgeix la iniciativa comunitària LEADER (Liaison Entre Action de Développement de l’Économie Rurale). Dins d’aquesta política s’inclou el concepte de capital social i també el terme de xarxes socials, i la rellevància de la perspectiva de gènere hi ha sigut creixent des de la seua posada en marxa fins a l’actualitat, però es desconeixia si aquest procés ha sigut suficient per a aconseguir una integració equitativa entre homes i dones en la participació d’aquest programa i en els processos de desenvolupament. Entre les conclusions d’aquest treball es destaca la falta d’una major integració de les dones en aquests processos. En les àrees espanyoles no s’ha aconseguit vincular un important nombre de dones; mentre que, en el cas de l’àrea britànica, la integració de les dones és més paritària. Per tant, en tots dos casos encara queda un llarg camí per recórrer en matèria d’igualtat i equitat entre tots dos sexes.

Citació

Serrano Lara, J. J. [José Javier] (2020). El papel de la mujer en las políticas de desarrollo rural. Visión comparada de casos de estudio en Andalucía e Inglaterra. Universitat de València.

Serrano Lara, José Javier. El papel de la mujer en las políticas de desarrollo rural. Visión comparada de casos de estudio en Andalucía e Inglaterra. Universitat de València, 2020.

SERRANO LARA, José Javier. El papel de la mujer en las políticas de desarrollo rural. Visión comparada de casos de estudio en Andalucía e Inglaterra. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9133-278-7.

Serrano Lara, José Javier. El papel de la mujer en las políticas de desarrollo rural. Visión comparada de casos de estudio en Andalucía e Inglaterra. Valencia: Universitat de València; 2020. 248 p.

Copiar al portapapeles