Pierre Vilar

Una historia total, una historia en construcción

Arón Cohen, Rosa Congost, Pablo F. Luna, coords.

Col·lecció: Coeds. Editorial Universidad de Granada

ISBN: 978-84-370-6628-8

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: castellà

Coeditor: Editorial Universidad de Granada

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 22 cm

Pàgines: 328 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

La comprensió del passat, pot ajudar-nos a conèixer el present i, per tant, a comprendre'l millor? El nostre món global i liberalitzat, podem penetrar-lo a través del coneixement històric acumulat i de l'anàlisi històrica? La història, és útil per al pensament crític contemporani? Pot enriquir-ne la perspectiva, enfront d'un futur incert? Podem pensar històricament el present? Pierre Vilar no es va limitar pas a respondre afirmativament aquestes preguntes, sinó que va treballar per aportar-hi proves, amb paciència i rigor, lluny de l'esclat efímer dels media. Va voler una història-intel.ligència, una història-comprensió, una història total, en construcció permanent. Però també una història-exigència i una història-esforç: una història allunyada del conformisme intel.lectual i de veritats canòniques i eternes. La seva obra d'historiador i el seu mestratge, forjats al llarg d'una vida de recerca, de reflexió i de transmissió de coneixements, constitueix un llegat ric i divers, encara que hagi obtingut molt més ressò a Catalunya, al conjunt d'Espanya i al món llatinoamericà que no al seu país, França. Realitzat a partir de contribucions presentades per especialistes de diferents països, majoritàriament francesos, aquest llibre vol remarcar la fecunditat dels treballs d'anàlisi històrica de Pierre Vilar, i convida a llegir-los, i a familiaritzar-s'hi, a tots aquells practicants de la història, historiadors, ciutadans i actors del present, que senten la necessitat de comprendre'l.

Citació

Cohen, A. [Arón] & Congost, R. [Rosa] & Luna, P. F. [Pablo F.] (2007). Pierre Vilar. Una historia total, una historia en construcción. Universitat de València.

Cohen, Arón y Congost, Rosa y Luna, Pablo F. Pierre Vilar. Una historia total, una historia en construcción. Universitat de València, 2007.

COHEN, Arón y CONGOST, Rosa y LUNA, Pablo F. Pierre Vilar. Una historia total, una historia en construcción. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6628-8.

Cohen, Arón y Congost, Rosa y Luna, Pablo F. Pierre Vilar. Una historia total, una historia en construcción. Valencia: Universitat de València; 2007. 328 p.

Copiar al portapapeles