Pier Paolo Pasolini

Retrato de un intelectual

Luigi Martellini

Traducció: Mónica Granell Toledo

Col·lecció: Biografías, 20

ISBN: 978-84-370-7928-8

Matèria: filosofia, història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 216 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

Desesperat intèrpret de la mutació social d'Itàlia, Pasolini ha tractat ininterrompudament de comunicar amb la seua obra el fonament de la seua herètica transgressió, però sobretot dels seus somnis impossibles, del seu ser com a poeta. Amb rigor metodològic i analític, a través d'un detallat estudi dels seus escrits publicats en vida o pòstums, Martellini signa un dens retrat de l'últim intel·lectual del segle passat. La crítica lúcida i apassionada que Pasolini escomet a través d'una obra de registres complexos, des de la reivindicació poètica de la llengua friülana, fins a una filmografia vigorosa i incòmoda, passant per les tribunes de la premsa i l'assaig, posava al descobert les misèries d'una societat remodelada pel neocapitalisme, un escenari que en l'actualitat no ha fet més que agreujar-se, restituint una sorprenent actualitat a les idees de Pasolini.

Citació

Granell Toledo, M. [Mónica] & Martellini, L. [Luigi] (2010). Pier Paolo Pasolini. Retrato de un intelectual. Universitat de València.

Granell Toledo, Mónica y Martellini, Luigi. Pier Paolo Pasolini. Retrato de un intelectual. Universitat de València, 2010.

GRANELL TOLEDO, Mónica y MARTELLINI, Luigi. Pier Paolo Pasolini. Retrato de un intelectual. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7928-8.

Granell Toledo, Mónica y Martellini, Luigi. Pier Paolo Pasolini. Retrato de un intelectual. Valencia: Universitat de València; 2010. 216 p.

Copiar al portapapeles